«Співпраця з Білоруссю в агросфері отримає новий імпульс», - Владислава Рутицька

Опубліковано 20 травня 2016 року, 10:00

 «За 2015 рік товарообіг між Україною і Республікою Білорусь склав 410,3 млн. дол. США. Це практично на 200 мільйонів доларів менше, ніж у 2014-му. Падіння спостерігається і в першому кварталі 2016.

 За головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Владислави Рутицької та Першого заступника Міністра сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь Леонідом Маріничем пройшла білорусько-українська робоча група з питань збільшення взаємної присутності на ринках обох країн сільськогосподарської, харчової та іншої продукції. 

 «За 2015 рік товарообіг між Україною і Республікою Білорусь склав 410,3 млн. дол. США. Це практично на 200 мільйонів доларів менше, ніж у 2014-му. Падіння спостерігається і в першому кварталі 2016. Тому засідання за одним столом представників України та Білорусі є вкрай важливим та дозволить не тільки інтенсифікувати, але й вирішити ряд необхідних питань у аграрній сфері», - відзначила Владислава Рутицька. 

Коментуючи результати засідання, делегація з Білорусі позитивно відзначила співпрацю з українською ветеринарною службою. Сторони домовились надавати необхідне сприяння у взаємодії національних  компетентних органів (зокрема, мова йде про оперативний розгляд запитів та проведення інспектування підприємств).

«Для нас важливо  нарощувати експортно-імпортний потенціал. Як один з варіантів, запропонували білоруським колегам значно збільшити експортні поставки українського горіха. Будемо поглиблювати співпрацю у сфері тваринництва (шляхом вивчення та обміну досвідом у розробці та використанні новітніх технологій)», - зазначила заступник Міністра.

Окрім того, Владислава Рутицька відзначила, що сторони домовились розробити дорожню карту на 2016-2020 роки у сфері машинобудування та розширювати співпрацю у науково-дослідній сфері шляхом реалізації спільних проектів у рослинництві, тваринництві, механізації сільськогосподарських процесів і ветеринарії.

«Також, підкреслю, що ми розраховуємо, що білоруська сторона буде сприяти компетентним органам країн-членів ЄАЕС у сфері ветеринарного контролю в питаннях включення українських підприємств до реєстру третіх країн на поставку продукції тваринницького походження на територію Республіки Білорусь. Я впевнена, що сьогоднішнє засідання надасть нового імпульсу задля досягнення позитивної динаміки у взаємній торгівлі»,  - додала вона.   

 

Наступна українсько-білоруська робоча група має пройти  у 2017 році у Бресті. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux