Співпраця України та Угорщини в аграрній сфері стає все більш результативною, - Ольга Трофімцева

Опубліковано 24 квітня 2017 року, 12:25

Наші країни мають розвинені аграрні сектори та мають багато напрямків для створення спільних цікавих проектів, а також ніш для збільшення обсягів двосторонньої торгівлі.

Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева в рамках україно-угорського аграрного бізнес-форуму, який було проведено 21-го квітня, в угорському місті Кішварда.

 

З угорської сторони прийняли участь Міністр національного розвитку Угорщини Міклош Шестак, Державний секретар з питань державних земель Міністерства землеробства Угорщини Мартон Орш Бітай та ,її поважність, Посол України в Угорщині пані Любов Непоп.

«Наші країни є сусідами, тому особливе значення має прикордонне співробітництво в аграрній сфері. Як Угорщина, так і Україна мають добре розвинені аграрні сектори, а тому існує чимало цікавих напрямків для спільних проектів та ніш для збільшення обсягів двосторонньої торгівлі», - заявила Ольга Трофімцева.

Під час зустрічей, проведених в рамках форуму, сторони обговорили можливості розширення двостороннього співробітництва в прикордонних регіонах, в тому числі завдяки програмі уряду Угорщини для угорців, які проживають на Закарпатті. Також іншими важливими темами для співпраці є виноробство, органічне сільське господарство та ветеринарія.

«Маленьке містечко Кішварда зібрало сьогодні чимало учасників форуму та компанії з двох країн. Цей форум став, з одного боку, символом практичних кроків для розвитку наших відносин в аграрному секторі, а з іншого боку - дуже практичною платформою встановлення ділових стосунків між бізнесом. І я сподіваюсь, що сьогодні ми започаткували добру традицію проведення таких бізнес-форумів для наших компаній»,- наголосила Ольга Трофімцева.

Довідково:

За 2016 рік сума товарообігу сільськогосподарської продукцією між двома країнами склала $121,5 млн. З яких експорт-$ 37,2 млн., а імпорт -$ 84,2 млн. Ключовими товарами експорту стали: залишки і відходи харчової промисловості –$10 млн; насіння олійних культур – $5,2 млн; шроти та інше –$ 3,3 млн; мед натуральний – $ 2,8 млн; олія – $ 2,2 млн; сіль – $ 1,7 млн; різні інші харчові продукти – $ 1,6 млн; какао-боби, шоколад – $1,3 млн. А імпорту: зернові злаки – $ 28,7 млн; залишки і відходи харчової промисловості – $ 17,1 млн; різні інші харчові продукти – $ 9,9 млн; живі тварини –$ 5,8 млн; насіння олійних культур – $ 4,7 млн; продукти переробки овочів, плодів – $ 4,3 млн.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux