Рутицька: Під час конференції СОТ обговорили активізацію співробітництва щодо постачань в Кенію зернових з України

Опубліковано 17 грудня 2015 року, 10:37

Заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька у складі української делегації під час Конференції СОТ провела зустріч з заступником Голови Торгової палати Кенії Лабаном Ондіті Рао.

Під час зустрічі мова йшла про нарощування експортних поставок між двома країнами та збільшення номенклатури товарних поставок.

"Ринки Африканського континенту є одним із основних пріоритетів для вітчизняної експортноорієнтованої сільськогосподарської галузі. Саме в цьому регіоні показник зростання населення є одним із найбільших у світі, що створює підґрунтя для необхідності забезпечення продовольчої безпеки держав регіону. Порівнюючи велику кількість населення Кенії (більше 45 млн. осіб) та обмежену наявність власних природніх ресурсів, присутність українського бізнесу на ринках цієї держави є обґрунтованою та має перспективи", - зазначила заступник Міністра.

На сьогодні є важливим скористатись перспективою розширення товарної номенклатури українського експорту до цієї африканської країни за рахунок продукції рослинництва та тваринництва."Ми говоримо про активізацію співробітництва щодо постачань в Кенію зернових з України. Основними експортними позиціями до Кенії є зернові. Окрім того, щодо ряду позицій ми маємо ріст поставок: бобові (експорт зріс в 2,3 рази або на 0,9 млн дол. США) та олія (експорт зріс в 12,5 рази або на 0,8млн дол. США). Але в той же час є ті товари, які Україна може експортувати, але з ряду причин цього не відбувається. Тому пропоную активізувати співпрацю в цих напрямах", - додала Владислава Рутицька.

Окрім того, сторони домовились про активізацію двосторонніх зв’язків між представниками ділових кіл України та Кенії.

Довідково: Товарообіг між Україною та Кенією зменшився на 58,1%(на 43,3 млн дол. США) порівняно з аналогічним періодом минулого року, і склав 31,2 млн дол. США. Сальдо торгівлі позитивне – 21,2 млн дол. США.

У звітному періоді обсяг експорту української сільськогосподарської продукції до Кенії зменшився на 61%(на 41,1 млн дол. США) до рівня 26,2 млн дол. США.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux