Розвиток зеленого туризму здатен в 10 разів збільшити рівень зайнятості на селі, — Володимир Лапа

Опубліковано 14 вересня 2015 року, 09:33

Зелений туризм є одним з найперспективніших напрямків розвитку аграрної галузі та може стати потужним імпульсом соціально-економічного розвитку сільських територій. Про це заявив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа під час навчально-практичного семінару «Розвиток механізму створення агро-рекреаційних кластерів як платформи сталого розвитку сільських територій» у Чернігівській області.

Він підкреслив, що за оцінками Мінагрополітики, на сьогоднішній день в сфері зеленого туризму зайняті близько 2,5 тис. жителів сільських територій. «Наразі ми працюємо над відповідною законодавчої базою, яка б стала платформою для розвитку сімейних ферм та підтримки бізнес-ініціатив на селі. Проводимо консультації з Мінекономрозвитку, яке відповідає за програми підтримки підприємництва, аби частина державного фінансування все ж була спрямована на сільський туризм. Маємо величезний потенціал в цій сфері і наше завдання — реалізувати його», — сказав Володимир Лапа

Він підкреслив, що з цією метою розвиток сімейного бізнесу, зокрема зеленого туризму визначено одним з пріоритетів Стратегії розвитку сільського господарства на період до 2020 року та розробленої Мінагрополітики нової редакції закону про держпідпримку фермерських господарств.

Зі свого боку, директор Департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Олег Хоменко повідомив, що з цією метою Мінагрополітики ініціює створення міжвідомчої робочої групи із залученням народних депутатів, галузевих асоціацій, експертів та громадськості. «Впевнений разом ми розробимо сучасні європейські підходи підтримки людей, які прагнуть розвивати власну справу. Крім того, ми організуємо навчальні семінари з питань розвитку зеленого туризму по всій території України. Вони стануть майданчиком для обміну досвідом та пошуку партнерів», — повідомив Олег Хоменко.

Нагадаємо, у Мінагрополітики напрям розвитку сільського зеленого туризму координує колишній Міністр туризму АРК, а наразі радник Міністра аграрної політики та продовольства України Олександ Лієв. "Сільський туризм - це ефективний європейський досвід. Українське село у цьому сенсі має великий туристичний потенціал.  Окрім того, це поштовх для розвитку малого та середнього бізнесу на селі, що у сьогоденні є вкрай актуальним", - зазначив Олександр Лієв.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux