Природний газ для виробників соціальних продовольчих товарів: на січень та лютий реалізовано понад 14 млн куб. м

Опубліковано 24 січня 2022 року, 13:30

Із 17 по 21 січня відбулися торги з продажу на січень газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціально значущі продовольчі продукти. Це відбулося відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 19 від 12.01.2022 «Про затвердження Порядку організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість».

За результатами торгів із постачання в третій декаді січня реалізовано 2,6 млн куб. м. газу. Цією процедурою скористалися 108 товаровиробників різної форми власності. Зі списком можна ознайомитися за   посиланням.

Комітет із нагляду затвердив список допущених до торгів постачальників, які здійснювали закупівлю газу на біржі для задоволення потреб суб’єктів господарювання з переліку, затвердженого наказом Мінагрополітики зі змінами від 5 січня 2022 р. 

Також із 19 по 21 січня тривали торги з продажу на лютий газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціальні продукти.

За результатами торгів реалізовано 11,6 млн куб. м газу. Цією процедурою скористались 256 виробників різної форми власності. Зі списком можна ознайомитися за посиланням.

Участь у торгах взяли суб’єкти господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість (споживачів природного газу), які подавали «заявку споживача» для постачання газу в лютому за відповідною формою на електронну адресу [email protected].

Також зазначаємо, що 21 січня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України внесло зміни до затвердженого наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05 січня 2022 року № 3.

Зміни до переліку суб'єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продуктів харчування, що мають істотну соціальну значущість: борошна пшеничного (КВЕД – 10.61), молока пастеризованого (КВЕД – 10.51), хліба житньо-пшеничного (КВЕД – 10.71), яєць курячих (КВЕД – 01.47), птиці (тушка куряча) (КВЕД – 10.12) та олії соняшникової (КВЕД – 10.41)» за посиланням.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux