При обранні фіналістів конкурсу в ПАТ «ДПЗКУ» керувалися досвідом та репутацією кандидатів, - члени комісії

Опубліковано 10 вересня 2015 року, 15:02

Одним з головних критеріїв відбору фіналістів конкурсу на посаду директора ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» стала репутація кандидатів на зерновому ринку. Про це заявили члени конкурсної комісії.  

Нагадаємо, на вчорашньому відкритому засіданні комісія визначила п’ятьох переможців конкурсу. Ними стали: Олександр Григорович, Гайк Арушанян, Борис Приходько, Андрій Радченко і Денис Полежаєв. Керівника корпорації обере Номінаційний комітет Уряду.

«Враховуючи специфіку корпорації і серйозну увагу до неї з боку ринку, бездоганна репутація менеджменту просто необхідна. Адже ані вітчизняний, ані іноземний бізнес не працюватимуть з тими, кому не довіряють. Тому цей критерій ми поставили в один ряд з антикризовим досвідом роботи, освітою, успіхами на попередніх посадах», — пояснив  Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, голова постійно діючої конкурсної комісії Ярослав Краснопольський.

При цьому він підкреслив високий професійний рівень кандидатів і більшості конкурсних пропозицій: «Якщо в перших конкурсах комісія обирала лише одного-двох фіналістів, то зараз в фіналі п’ятеро. Більше того, троє учасників отримали по 3 голоси. Згідно з постановою Кабміну, в такому випадку рішення приймається на користь того кандидата, за якого проголосував голова комісії», - підкреслив Ярослав Краснопольський.

Зі свого боку член конкурсної комісії, управляючий партнер рекрутингового агентства MCG-recruting Мирослава Трандаш додала, що майже кожна конкурсна пропозиція могла б стати повноцінною стратегією розвитку корпорації. «Кандидати пропонували дуже грамотні та виважені кроки з виходу ДПЗКУ з кризи, модернізації потужностей, нарощуванню експортних можливостей. Я робила вибір на користь нестандартних та неформальних управлінських принципів та методик», — сказала Мирослава Трандаш.

Всі обрані фіналісти конкурсу відзначили, що перед майбутнім керівником ПАТ «ДПЗКУ» стоїть одне із основних завдань – підготовка активів корпорації до прозорої і відкритої приватизації.

Довідково: Андрій Радченко має математичну та банківську освіту, а також досвід роботу на керівних посадах у банківських установах, державних аграрних підприємствах, наразі очолює ПАТ «Аграрний фонд».

Борис Приходько має економічну та інженерну освіту, досвід роботи на керівних посадах агрохолдингу, а також в сфері консалтингу, наразі виконує обов’язки голови правління ДПЗКУ.

Денис Полежаєв має освіту фінансиста, досвід роботи на керівних посадах у приватних компаніях, наразі працює заступником голови правління ДПЗКУ.

Олександр Григорович має вищу технічну, економічну та управлінську освіту, досвід на керівних посадах у приватних компаніях та державних аграрних підприємствах.

Гайк Арушанян має вищу фахову освіту, досвід роботи на керівних посадах приватних та державних аграрних підприємствах. Наразі працює радником голови правління ДАК «Хліб України».

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux