Посольство в Індонезії: Україна – серед перших завершила необхідні процедури до набуття чинності рішення Індонезії про обов’язковість реєстрації лабораторій

Опубліковано 18 лютого 2016 року, 11:42

Україна увійшла до переліку 9 країн, які завершили всі необхідні заходи до моменту набуття чинності рішення Індонезії про започаткування обов’язкової процедури реєстрації в Державній агенції з карантину Міністерства сільського господарства Республіки Індонезія лабораторій країн-експортерів, відповідальних за видачу сертифікатів з якості сільгосппродукції для продовольчих цілей. Про це йдеться в листі Посольства України в Республіці Індонезія на адресу Держветфітослужби України.

Відповідно до вимог, які впроваджуються компетентними органами Індонезії, обов’язкова процедура реєстрації лабораторій країн-експортерів започатковується з 17 лютого 2016 року. А рішення про реєстрацію Одеської прикордонної державної контрольно-токсикологічної лабораторії індонезійська сторона прийняла у січні поточного року. Йдеться про можливість експортувати до Індонезії 103 типів сільгосппродукції, зокрема продовольчої пшениці, що є основою українського експорту до цієї країни. Важливо відзначити, що дана реєстрація дійсна лише для типів продукції, що вже постачалася з України до Індонезії, зокрема продовольчої пшениці та свіжих яблук.

Як зазначає Посольство у своєму листі, показовим є той факт, що інші країни-виробники зернових культур чорноморського та азіатського регіону, які постачали продовольчу пшеницю до Індонезії, зокрема Російська Федерація, Молдова, Казахстан, Болгарія, Туреччина, не пройшли процедуру реєстрації, тому українські експортери мають значні перспективи розширення присутності на ринку Республіки Індонезія.

Як уже повідомлялося, реєстрація діятиме три роки - до 21 січня 2019 року. Відповідно до реєстраційних вимог, вантажі, що відправляються Україною до Індонезії, повинні супроводжуватися попереднім повідомленням, яке видається на свіжу продукцію рослинного походження перед відправкою з країни-походження, та сертифікатом аналізу, який видається зареєстрованою в Індонезії дослідною лабораторією.           

За інформацією прес-служби Держветфітослужби

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux