Переробка винограду на виноматеріали зросла на 31%

Опубліковано 19 січня 2017 року, 12:53

У 2016 році українськими виробниками було перероблено майже 254 тисячі тонн винограду на виноматеріали, що у порівнянні з 2015 роком (190 тис. т) на 30,8% більше ніж торік. Про це свідчать дані, оприлюднені Держстатом.

За деякими сортами винограду переробка зросла удвічі або більше ніж удвічі. Зокрема, перероблено винограду за сортами:

- Мерло – 13,6 тис. тонн (у 2015 році – 6,2 тис тонн) – 220% до минулого року;

- Сухоліманський - 3,4 тис. тонн (у 2015 році – 1,6 тис тонн) – 209% до минулого року;

- Сапераві (північний) - 10,5 тис. тонн (у 2015 році – 5,3 тис тонн) – 196% до минулого року;

- Піно (білий, чорний, сірий) - 13,5 тис. тонн (у 2015 році – 7 тис тонн) – 192% до минулого року.

Найбільше було перероблено на виноматеріал винограду сортів Каберне Совіньон (35,5 тис т, 198% до минулого року), Шардоне (28,2 тис. т, 139,5% до минулого року) та Аліготе (21,9 тис. т, 91,4% до минулого року).

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux