Переможцем конкурсу в ДАК «Хліб України» став Ігор Кобеля

Опубліковано 04 вересня 2015 року, 11:14

Він повідомив, що наразі 80% філій компанії перебувають у стадії банкрутства, ліквідації або передачі до управління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація». Сукупна сума боргів досягає 700 млн грн. «Кількість майна, що було відчужено в різні роки, навіть складно порахувати. Ми проведемо комплексну інвентаризацію та будемо в судах відстоювати інтереси держави.

Переможцем конкурсу на заміщення посади голови правління Державної акціонерної компанії «Хліб України» став Ігор Кобеля, який раніше працював першим заступником – виконуючим обов’язки голови правління компанії.

Він повідомив, що наразі 80% філій компанії перебувають у стадії банкрутства, ліквідації або передачі до управління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація». Сукупна сума боргів досягає 700 млн грн. «Кількість майна, що було відчужено в різні роки, навіть складно порахувати. Ми проведемо комплексну інвентаризацію та будемо в судах відстоювати інтереси держави. Процес тривалий і складний, проте іншого варіанту просто немає. Ліквідація має бути пройдена законним шляхом», — сказав Ігор Кобеля.

Крім того, пріоритетами на посаді переможець конкурсу вважає виплату боргів компанії, у першу чергу зарплат співробітникам, виплат до Пенсійного фонду та бюджету. Налагодити конструктивну співпрацю з ДПЗКУ та ПАТ «Аграрний фонд», а також повернути під контроль держави діяльність філій. 

«Вирішення ситуації потребує якісно нового менеджменту та нових підходів до роботи. У той же час у зв'язку з банкрутством та тимчасовою неможливістю платити зарплатню запрошую на роботу як спеціалістів галузі, так і волонтерів. По-перше, це реальний шанс навести порядок та зупинити зловживання в державному секторі, по-друге, відмінна можливість спробувати власні сили та отримати антикризовий досвід», — сказав Ігор Кобеля.

Нагадаємо, наказом №209 від 3 червня Міністерство аграрної політики та продовольства України звільнило та припинило повноваження членів правління ДАК «Хліб України». У тому числі, звільнено голову правління Сергія Донкова та його першого заступника Федора Висоцького. Разом з тим було оголошено конкурс на заміщення посади директора компанії. На нього подано 11 заяв, до етапу захисту конкурсних пропозицій дійшли 9 кандидатів. Більшістю голосів членів комісії переможцем обрано Ігоря Кобелю.

Він народився 21 грудня 1984 року в селі Байраки, Глибоцького району, Чернівецької області. Закінчив Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «міжнародна економіка». Має також європейську освіту (ESSCA Budapest і IUT2 Grenoble UPMF) та 10 років трудового стажу, у тому числі на керівних посадах. З січня по червень 2015 виконував обов’язки генерального директора ДП «Спецагро». У червні 2015 року був призначений першим заступником – виконуючим обов’язки голови правління ДАК «Хліб України».

                                                                                                                                                                       Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux