Павло Гвозденко: Для фінансування рибного патруля необхідно прийняти зміни до Закону про держбюджет на 2016 рік

Опубліковано 11 березня 2016 року, 15:24

Для  фінансування «запуску» першого в Україні рибного патруля на Київщині потрібно 15 млн грн.  Тендери на  закупівлю форми та техніки для патрульних  (човнів, дронів, приладів нічного бачення)  вже оголошено. Відповідна інформація є у офіційних вісниках держзакупівель та на сайті Держрибагентства. Про це повідомив перший заступник Голови Держрибагентства Павло Гвозденко під час прес-конференції в ІА «Укрінформ».

 «Для цільового використання коштів на фінансування рибного патруля необхідно прийняти  зміни до Закону  «Про Державний бюджет України на 2016 рік». Очікуємо він буде винесений на розгляд Верховної Ради уже цієї сесії. За  умови позитивного рішення, встигнемо провести необхідні закупівлі до моменту виходу «патрульних» на воду – у травні 2016», - повідомив Гвозденко.

Паралельно  Держрибагентство обговорює запуск рибного патруля у регіонах із місцевими облдержадміністраціями. «Наприклад, у Закарпатській області визначено запуск рибного патруля як одну із пріоритетних задач. Попередньо домовлено про допомогу  обладміністрації в частині  фінансування придбання техніки, а також виділення приміщення   для  теруправління.  Звертаюся до керівництва інших областей із проханням підтримати рибний патруль» -  наголосив Павло Гвозденко.

 «Ми поставили собі за мету підібрати якісний колектив у патруль. Ретельно аналізували всіх кандидатів. В результаті з 63 вакансій заповнили 47. Ще 16 вакансій лишилися незаповненими. У квітні на них буде оголошено додатковий конкурс. Серед  майбутніх патрульних  є три жінки, вісім осіб є демобілізованими бійцями АТО, середній вік –  34 роки. 75%  обраних кандидатів не мають досвіду роботи в органах рибоохорони, 25% є колишніми співробітниками рибоохорони, проте показали високий результат під час конкурсного відбору. Також під час додаткових перевірок, організованих за ініціативи ГО Agro Reforms.ua – перевірки рівня фізичної підготовки, а також психологічного тестування»,  ̶  повідомив Павло Гвозденко.

Нагадаємо, прийом анкет до рибного патруля Києва та області розпочався 15 грудня 2015 року. Було отримано майже  2000 анкет, з яких  всім вимогам до майбутніх патрульних (вік, вища освіта, відсутність судимостей) відповідало і було допущено до участі у конкурсі  611 осіб. Набір закінчився 23 лютого 2016 року. Відібраних  патрульних чекає 30-ти денне  навчання з основ іхтіології та гідрології, профільного законодавства, володіння зброєю, керування плавзасобами, дронами та іншим технічним оснащенням, а також курсу  фізичну підготовки.

Задля забезпечення прозорості та відкритості конкурсу проведення письмового іспиту та співбесіди транслювалися он-лайн, а на  засідання конкурсної комісії були присутні  представники Міністерства агрополітики, консалтингової компанії OSOBA, незалежний психолог, а також  представники громадських організацій.

За інформацією прес-служби Держрибагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux