Павленко: Розширення міжнародної співпраці – запорука успіху агросектору України

Опубліковано 15 грудня 2015 року, 09:59

«Одним з ключових пріоритетів моєї роботи на посаді міністра був і залишається міжнародний вектор діяльності. Протягом останніх 12 місяців я здійснив офіційні візити до 15 країн, серед яких США, держави Європейського Союзу та СНД. Попри те, що різні країни завжди мають свої особливі інтереси і потреби, головна ціль кожного візиту була незмінною – переконати колег у тому, що Україна є перспективним і надійним партнером», - зазначив Міністр аграрної політики та промисловості України Олексій Павленко у своїй публікації в інтернет-виданні «Лівий берег».

 

За словами Міністра, в рамках здійснення євроінтеграційного курсу безумовним пріоритетом залишається співпраця з країнами ЄС. Аграрний ринок єврозони є невичерпним джерелом можливостей для України, реалізація яких вимагає постійної комунікації з європейським бізнесом. За підсумками численних зустрічей та переговорів були досягнуті вагомі результати, зокрема, підписано Спільну декларації аграрних міністрів держав Східного партнерства та Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Латвійської Республіки.

Паралельно з європейським напрямом активно розвивається двостороннє партнерство з Канадою і США, а також країнами СНД. Зокрема, в цьому році за обопільною ініціативою сторін було започатковано проект щодо введення зони вільної торгівлі між Україною і Канадою, підписано міжурядову Угоду про співробітництво у галузі сільського господарства між Україною та Туркменістаном, поглиблено співпрацю з США.  

Олексій Павленко також зауважив, що важливе практичне значення має співпраця Мінагрополітики з Організацією ООН з питань продовольства та сільського господарства (ФАО). За результами зустрічі з Генеральним директором ФАО Жозе Граціано да Сілва було вирішено розширити технічне співробітництво з організацією, зокрема щодо проектів модернізації систем контролю якості в сільському господарстві.

«Сьогодні перед нами стоїть непросте завдання - в рази активізувати міжнародну діяльність, аби український агросектор став предметом інтересу світових економічних гравців. Адже для того, щоб твою продукцію сьогодні купували у світі, замало просто робити її якісно. Не менш важливо, аби про переваги твого продукту добре знали всі, хто потенційно може його придбати», - підсумував Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

                                                                                                                                           

                                                                                                                                           

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux