Олексій Павленко: українські аграрії налагодять прямі зв’язки з американськими інвесторами

Опубліковано 15 липня 2015 року, 10:12

У рамках візиту до США для участі у Першій інвестиційній конференції Україна – США Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко провів ряд зустрічей з представниками уряду Сполучених Штатів та представниками бізнесу.

У ході зустрічі з Заступником Міністра сільського господарства США Алексіс Тейлор, Олексій Павленко зазначив: «США завжди були надійним діловим партнером України і одним із найбільших іноземних інвесторів в економіку нашої держави, зокрема в аграрний сектор.

Ми цінуємо вашу підтримку в ці складні для нас часи. Ми розуміємо важливість розвитку аграрного сектору для нашої економіки. У зв’язку з цим, ми робимо все можливе для здійснення термінових економічних реформ, створення прозорого і передбачуваного бізнес-клімату та сприятливих інвестиційних умов в Україні».

Міністр поінформував про пріоритетні напрямки реформ в країні та галузі: «Наші пріоритети на даний час охоплюють такі питання як: податкова реформа, захист приватної власності та гарантування дотримання прав інтелектуальної власності, а також боротьба з корупцією, дерегуляція та сприяння економічному зростанню».

Для захисту іноземних інвесторів на початку цього року було створено Національну Інвестиційну Раду, котра повинна активізувати розвиток інвестиційного потенціалу України, збільшити обсяги іноземних інвестицій, поліпшити інвестиційний клімат та забезпечити захист прав інвесторів. Україна лишатиметься надійним партнером і одним із лідерів у сфері забезпечення світової продовольчої безпеки.

«Ми сподіваємося продовжити розвиток взаємовигідного партнерства з американськими сільськогосподарськими компаніями, а також відкриття спільних підприємств і залучення американських інвестицій у виробничі потужності і сучасні технології» - додав він. «У той саме час, ми хотіли б звернути вашу увагу на складність ситуації в українському сільськогосподарському секторі внаслідок надзвичайно високої вартості кредитів і втрати зовнішніх ринків для українських сільськогосподарських продуктів. Це так само впливає і на американські компанії, що працюють на українському ринку тривалий час. У зв’язку з цим, ми були б вдячні вашій допомозі у відновленні діяльності в Україні американських спеціалізованих експортно-кредитних установ (OPIC, ЕксІм банк США, USTDA)».

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux