Олексій Павленко: Україна та Нідерланди працюють над реалізацією низки проектів в агросекторі

Опубліковано 16 березня 2016 року, 17:55

Співпраця між Україною та Нідерландами – це не лише поглиблення торговельних зв'язків, але й шанс перейняти успішний досвід розвитку агросектору. Про це зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своєму блозі на «Європейській правді».

Він нагадав, що 4 червня 2015 року в ході проведення XXVIII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2015» було підписано Програму щодо співробітництва у сфері сталого розвитку сільського господарства та сільських територій між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством економічних справ Королівства Нідерландів.

В рамках Програми щодо співробітництва передбачена реалізація п’яти спільних проектів, серед яких:

земельні ресурси як інструмент сталого розвитку сільськогосподарських територій;                       

платіжне агентство;               

забезпечення водними ресурсами фермерських господарств та сільськогосподарських територій;

сімейні ферми: виробництво картоплі/молочні;

розробка нових проектів і співфінансування.

«Наразі ми працюємо над визначенням пілотних території та деталізуємо план подальших кроків з метою практичної реалізації цих проектів вже у цьому році. Постійно здійснюються консультації на експертному рівні з голландською стороною для пришвидшення цього процесу. Зокрема, останній візит нідерландської делегації відбувся зовсім нещодавно -  1-3 березня 2016 року», - повідомив Міністр.

Крім того, очільник відомства наголосив на необхідності проведення чергової сесії двосторонньої Робочої групи з питань сільського господарства: «У рамках засідань Робочих груп вирішуються питання щодо налагодження співпраці у таких важливих напрямах, як молочне тваринництво, картоплярство, плодоовочівництво, тепличне господарство та реалізація спільних проектів технічної допомоги».

«Те, що голландська сторона так само, як і ми, зацікавлена у співпраці, підтверджують висновки нідерландських фінансистів банку ABN AMRO, які впевнені, що український агроринок має хороші перспективи і заслуговує уваги інвесторів. Впевнений, що реалізація вже започаткованих проектів та інтенсифікація інвестиційного співробітництва не змусить чекати», - додав Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux