Олексій Павленко: Україна є важливим чинником в структурі продовольчої безпеки світу

Опубліковано 15 жовтня 2015 року, 13:16

«Стрімке збільшення населення на планеті, зростання доходів у країнах з економіками, що розвиваються, значно підвищує попит на продовольство. За останні десятиліття саме країни, що розвиваються стимулюють тенденцію щодо зростання виробництва і споживання. Україна є важливим чинником в структурі продовольчої безпеки світу. При виробництві зерна на рівні 59-60 млн тонн наша держава щорічно годує близько 140 млн осіб», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, виступаючи на відкритті Українського аграрного конгресу в Києві.

Також, Міністр наголосив на тому, що сьогодні Україна – стабільний, надійний постачальник базових видів сільськогосподарської продукції на глобальні ринки. Частка нашої держави на світовому ринку кукурудзи – 13% (3 місце), ячменю – 16% (4 місце), пшениці – 10% (6 місце). Ми експортуємо 3% обсягів світової торгівлі насіння олійних культур. Це 6 місце у світі. За обсягами експорту олії соняшникової Україна отримує 1 місце в світі, за експортом курятини – 6 місце.

Експорт сільськогосподарської продукції генерує розвиток галузі та нові робочі місця для наших людей. А це – внесок в економічну стабільність країни та інвестиції у прагматичні взаємини з іншими країнами.

Зростання аграрного експорту – ключове завдання для галузі. Мінагрополітики створює передумови для зростання нашого експортного потенціалу. Також важливим питанням для України залишається залучення інвестицій в усі галузі, включаючи сільгоспвиробництво, харчову промисловість, тваринництво та ін.

У рамках панельної дискусії, присвяченої можливостям інвестування в агробізнес, учасники конгресу обговорили роль України на світовому продовольчому ринку, оцінити обсяг інвестицій, залучених у 2014-2015 рр., а також готовність іноземних інвесторів інвестувати в Україну.

Аграрний конгрес - зустріч представників аграрного бізнесу України разом із Міністерством аграрної політики та продовольства України, Аграрним комітетом Верховної Ради України, Міністерством економіки та розвитку України, а також представниками Всесвітньої продовольчої організації (FAO) ООН і Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), галузевими аграрними об'єднаннями міжнародних організацій надасть унікальну можливість проаналізувати роботу аграрного сектору  за останній рік, а також обговорити  майбутнє галузі.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux