Олексій Павленко: Німецький бізнес зацікавлений у поглиблені співпраці з українськими аграріями

Опубліковано 17 грудня 2015 року, 14:39

«Німецький бізнес сьогодні демонструє надзвичайну зацікавленість у співпраці з українськими аграріями. Мова йде не лише про прямі інвестиції, а й про співробітництво у галузях тваринництва, біоенергетики, в галузі насінництва та охорони прав на сорти рослин, фітосанітрарії та ветеринарної медицини та аграрної науки», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, виступаючи на круглому столі «AgrInWest 2016».

Учасники заходу обговорили стан та перспективи українсько-німецьких відносин в аграрній сфері. Зокрема, мова йшла про аналіз потенційних можливостей аграрного сектору, потреби потенційних інвесторів, роль фінансових інституцій.

 «Сьогодні український аграрний сектор повністю інтегрований в міжнародне торгове середовище. Наш агробізнес існує і працює відповідно до світових норм і принципів. Жорстка конкуренція вимагає від нас бути завжди на крок попереду. Ми повинні пропонувати якісні продукти по привабливим цінам», - наголосив Олексій Павленко. 
Він додав, що за 10 місяців 2015 року товарообіг між країнами склав 428,4 млн дол. США. До Німеччини переважно експортуються зернові злаки, мед, м’ясо та субпродукти, імпортуються – харчові продукти, тютюн та вироби з нього, м’ясо та субпродукти. 

«Ми позитивно оцінюємо розвиток співробітництва між Україною та Німеччиною в аграрній сфері. Стан та перспективи українсько-німецької співпраці обговорюються на засіданнях Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва та засіданнях Українсько-німецького аграрного комітету. Ми плануємо і надалі поглиблювати двосторонній діалог та реалізовувати нові двосторонні проекти практичного співробітництва в АПК», - наголосив Міністр Олексій Павленко.

«AgrInWest 2016» - інвестиційний круглий стіл. До його участі були запрошені німецькими інвестори, представники Мінагрополітики, Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин, міністерств та відомств.

Співорганізатором круглого столу виступив «Східний комітет німецької економіки». Комітет було засновано в 1952 р. як колективний орган низки головних об'єднань підприємницьких спілок Німеччини. Членами Східного комітету є німецькі підприємства, які мають інтереси в Україні, Росії, Білорусії, в країнах Південно-Східної Європи, на Кавказі і в Центральній Азії.  Східний комітет бачить своє завдання у сприянні та стимулюванні активності німецьких підприємств з розвитку торгівлі, промисловості, інвестицій та у сфері послуг.

Східний комітет представляє і об'єднує специфічні інтереси німецької економіки у вищеназваних державах і регіонах. Тим самим він сприяє розвитку економічних зв'язків з цими регіонами і, перш за все, посилення присутності німецьких підприємств в зазначених країнах. Комітет виступає як впливова контактна особа для підприємств та адміністративних органів у цих регіонах, а також в Німеччині.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux