Олексій Павленко: Міністерство синхронізує Стратегію 2020 зі стратегіями розвитку регіонів

Опубліковано 24 березня 2016 року, 18:01

Міністерством проведено титанічну роботу щодо визначення стратегічних напрямів розвитку аграрного сектору економіки шляхом розроблення Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 роки та її узгодження зі стратегіями розвитку регіонів на період до 2020 року. Про це зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час виступу на Нараді з питань обговорення стратегічних напрямів розвитку аграрного сектору економіки та проблемних питань розвитку регіонів.

Міністр наголосив, що стратегічними пріоритетами визначено земельну реформу, продовольчу безпеку, відкриття нових ринків, розвиток сільських територій та відродження українського села.

«Для завершення земельної реформи необхідна розробка та прийняття відповідної законодавчої бази, затвердження методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та забезпечення формування повних баз даних Державного земельного кадастру», - зауважив він.

Під час виступу очільник відомства підкреслив необхідність нарощування виробництва та експорту продукції переробки з високою часткою доданої вартості та відкриття європейських ринків для більшості вітчизняних виробників. «Наші виробники повинні максимально використати переваги зони вільної торгівлі. Для цього міністерством проводиться реформа системи забезпечення безпечності та якості харчових продуктів для наближення вітчизняного законодавства до законодавства ЄС, а також забезпечення повноцінної роботи Держпродспоживслужби».

Також Олексій Павленко вкотре наголосив, що міністерство планує провести повне роздержавлення підприємств, які знаходяться у сфері управління Мінагрополітики. Фахівцями відомства ведеться розробка законопроектів «Про внесення змін до Закону України «Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі» та щодо роздержавлення підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості.

«Важливим стратегічним напрямом також є реформування системи державної підтримки українського села. Зокрема, мова йде про державну підтримку дрібних та середніх сільгоспвиробників шляхом фінансування бюджетних програм компенсації кредитних ставок комерційних банків та галузі тваринництва, реалізацію підготовчого етапу довгострокового проекту «Основний кредит для аграрної галузі – Україна» між урядом України та Європейським інвестиційним банком, а також удосконалення механізмів страхування в аграрному секторі шляхом розроблення відповідного законопроекту», - зазначив Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux