Олексій Павленко: ЄБРР – надійний інвестиційний партнер аграрних підприємств України

Опубліковано 16 вересня 2015 року, 10:58

На сьогодні наша країна розглядає співробітництво з Європейським банком реконструкції та розвитку як один із перспективних напрямків міжнародного фінансово-економічного співробітництва. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, виступаючи у Лондоні на бізнес-форумі «Інвестиції в сільське господарство та продовольство України».

«ЄБРР - найбільший інвестор сільськогосподарського сектору регіону країн Центральної та східної Європи, а також найбільший фінансовий інвестор в економіку України. Залучення ЄБРР у сектор сільського господарства охоплює весь виробничий ланцюг, починаючи з вирощування й обробки і закінчуючи розповсюдженням продовольчих товарів, їх упакуванням та роздрібним продажем» -  зазначив Міністр.

Банк відіграє важливу роль у розвитку сектору шляхом підтримки місцевих та іноземних корпоративних клієнтів, а також малих і середніх підприємств. ІСума інвестування ЄБРР проектів приватного сектору варіюється від 5 до 250 млн євро, та у середньому становить 25 мільйонів.

Міністр наголосив: «За підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку налагоджено постійний діалог між владою та бізнесом на ринку зерна та молока шляхом створення Робочої групи з функціонування ринку зерна та Робочої групи з вирішення питань функціонування молочного сектору».

«Україна відкрита до співробітництва із провідними світовими виробниками, іншими гравцями продовольчого ринку. Віримо, що спільними зусиллями досягнемо глобальної мети щодо світової продовольчої безпеки. Ми налаштовані на активну взаємовигідну співпрацю. Прагнемо цього, маючи реальні обсяги виробництва продовольства в інтересах світового суспільства. Збільшення аграрного експорту – один із головних пріоритетів національної політики України», - зазначив Олексій Павленко.

До складу Робочої групи з функціонування ринку зерна входять представники центральних органів виконавчої влади, профільних асоціацій, Європейської бізнес асоціації та Американської торгівельної палати, ФАО та Європейського банку реконструкції та розвитку. До складу Робочої групи з вирішення питань функціонування молочного сектору увійшли представники міжнародних та громадських організацій, бізнес-кіл, асоціацій виробників та переробників молока.

 Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux