За період з 1 вересня 2014 року в Україні було вироблено 2081 тис. тонн цукру. Ураховуючи перехідні залишки на початок сезону у обсязі 344 тис. тонн, загальна пропозиція цукру у поточному маркетинговому році становить 2426 тис. тонн. Про це повідомив директор департаменту продовольства Мінагрополітики Дмитро Шульмейстер.
Він зауважив, що з огляду на скорочення попиту на цукор з боку підприємств переробної та харчової промисловості, яке спостерігалося у поточного сезоні, обсяг внутрішнього споживання цукру оцінюється на рівні 1684 тис. тонн. «Наявні на ринку обсяги цукру дозволяють не лише повністю забезпечити потребу в цукрі до кінця маркетингового року, а й сформувати перехідні залишки на рівні не нижче 522 тис. тонн ( 4-х місячна потреба)», - наголосив Шульмейстер.
На 2015 рік Україні в режимі автономних торговельних преференцій надана квота на безмитне постачання цукру до країн ЄС у обсязі 20 тис. тонн. За перше півріччя 2015 року вітчизняними підприємствами квота використана на 86% - до країн ЄС експортовано 17,25 тис. тонн цукру українського виробництва.
«У наступному маркетинговому сезоні, незважаючи на зменшення площ посівів цукрових буряків, обсягів виробництва цукру із цукрових буряків урожаю 2015 року разом з перехідними залишками буде достатньо для забезпечення потреб внутрішнього ринку у 2015/2016 маркетинговому році», - підкреслив директор Департаменту продовольства.
Аналітика Департаменту продовольства Мінагрополітики додається.
Прес-служба Мінагрополітики