Оборот у харчовій переробці зріс на 37 відсотків

Опубліковано 11 травня 2017 року, 12:57

За даними Держстату, оборот у промисловості з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів у березні 2017 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 37,6%, а у порівнянні з лютим 2017 року – на 19,5%.

Слід зазначити, що суттєво (на 66,5% до березня 2016 року) збільшилася динаміка зовнішнього обсягу реалізованої (за межами країни) продукції харчової переробної промисловості.

Загалом, у січні-березні 2017 року обсяг реалізованої харчової продукції без ПДВ та акцизу сягнув 106,7 млрд грн, що складає п’яту частину від всього обороту промисловості країни у І кварталі поточного року. На зовнішні ринки у цей період було реалізовано продукції харчової промисловості на 31,9 млрд грн (майже 30% від усієї харчової переробки).

Довідково:

Індекс обороту (реалізації) продукції промисловості – показник динаміки обсягу реалізованої продукції добувної та переробної промисловості. Розраховується як середньозважена величина з відповідних індивідуальних індексів обороту за кожним видом діяльності. Розрахунок базується на даних щодо динаміки обсягів реалізованої продукції переробної промисловості та структурі реалізації за видами діяльності (сформованих за однорідними продуктами) за базисний рік (2010=100%).

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux