На нараді під головуванням Президента України представлено проект Стратегії розвитку та інституційного реформування лісового господарства

Опубліковано 02 жовтня 2017 року, 12:58

Лісова галузь потребує системних змін, тому Держлісагентством розроблено проект Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року. Презентація проекту Стратегії відбулася під час наради з питань реформування лісового господарства та вдосконалення державної екологічної політики під головуванням Президента України Петра Порошенка у Івано-Франківську та за участі представників Державного агентства лісових ресурсів України.

У ході презентації було зазначено, що проект розроблено за участю представників Громадської ради, у тому числі як екологів, так і представників деревообробної промисловості, міжнародних експертів у лісовому господарстві. Таким чином, враховано точку зору різних зацікавлених сторін.

У проекті Стратегії наведені принципи щодо необхідності державного управління та фінансування, повернення статусу головного розпорядника бюджетних коштів до Держлісагентства, представлено нову державну систему фінансово-економічного забезпечення ведення лісового господарства – утворення Лісового фінансового фонду. Завдяки такому фонду вдасться своєчасно протидіяти спалахам шкідників і хвороб лісу, незаконним рубкам, попереджати стихійні лиха та їх наслідки, вести збалансоване лісове господарство на Півдні та Сході, провести лісову інвентаризацію та облік, займатися насіннєвою справою та вирощуванням посадкового матеріалу.

У свою чергу, Президент України підтримав запропоновану ідею та дав доручення разом Міністерством фінансів опрацювати зазначене питання.

Також в проекті Стратегії прописано механізм удосконалення інституційної структури лісового господарства.

Окрім того, в проекті закладено абсолютно нові методи ведення лісового господарства, які відповідають європейським стандартам.

Як було зазначено на нараді, у разі схвалення Стратегії вдасться:

- забезпечити сталий розвиток лісового господарства у повній відповідності до міжнародних зобов’язань України;

- створити дієву систему управління та контролю;

- забезпечити належне створення нових лісів та зберегти біорізноманіття;

- врегулювати ринок деревини та створити нові робочі місця;

- залучити  інвестиції у лісову галузь.

Прес-служба Держлісагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux