На держпідтримку галузі тваринництва в цьому році виділено 50 млн гривень, - директор Департаменту тваринництва

Опубліковано 24 березня 2016 року, 17:13

На державну підтримку галузі тваринництва із загального фонду за бюджетною програмою передбачено 50 млн гривень. Про це наголосив директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики Микола Кваша під час наради з питань обговорення стратегічних напрямів розвитку аграрного сектору економіки та проблемних питань розвитку регіонів.

Він повідомив, що у зв’язку із обмеженістю видатків, усі кошти будуть спрямовані за одним напрямом – для виплати часткового відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів вітчизняного походження та племінних телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного і м’ясного напряму продуктивності.

«Часткове відшкодування вартості тварин здійснюється на безповоротній основі, за тварин, закуплених у період із жовтня попереднього року до жовтня поточного року. Розмір – до 50% вартості, але не більш як: за високопродуктивних та племінних телиць, нетелей та корів – 12 000 гривень за одну голову, за племінних свинок та кнурців вітчизняного походження (класу “еліта”) – 2 400 гривень за одну голову; за племінних вівцематок, баранів, ярок – 2 000 гривень за одну голову», - пояснив Микола Кваша.

За словами директора Департаменту тваринництва, усі необхідні передумови для відшкодування вартості Мінагрополітики опрацювало та рекомендує комісіям в областях здійснювати приймання та розгляд документів у відповідності до вимог Порядку КМУ та відповідних наказів міністерства. Виплати за даними програмами розпочнуться після 1 жовтня 2016 року.

«Крім цього Мінагрополітики звернулись до Мінфіну з пропозицією при перегляді держбюджету передбачити додатково видатки у розмірі:

- 250 млн гривень для часткового відшкодування вартості будівництва і реконструкції об’єктів;

- 177 млн гривень для здійснення відшкодування витрат фізичних осіб на послуги з ідентифікації та реєстрації тварин;

- 146,2 млн гривень для погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами казначейства за минулі роки», - повідомив Микола Кваша.

З більш детальною інформацією щодо державної підтримки галузі тваринництва у 2016 році можна ознайомитись нижче у доданому файлі.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux