Зараз перед Держпродспоживслужбою стоїть ряд завдань щодо адаптації законодавства до норм Європейського Союзу, забезпечення належної підтримки та інституційне зміцнення Служби, а також підготовки бізнесу до виконання вимог нового харчового законодавства. На цьому наголосив Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа під час круглого столу в SigmaBleyzer 31 жовтня.
«Відповідно до міжнародних зобов’язань, зараз Держпродспоживслужба зосереджена на роботі з імплементації українського законодавства до законодавства Європейського Союзу, зокрема у сфері санітарних та фітосанітарних заходів. З цього приводу ведуться постійні консультації з нашими міжнародними партнерами щодо найоптимальнішого шляху наближення законодавства до норм ЄС. Позиція Держпродспоживслужби полягає у тому, що ми повинні цю роботу проводити з урахуванням зобов’язань України в рамках усього пакету міжнародних зобов’язань», - зазначив Володимир Лапа.
Разом з цим він наголосив, що адаптація законодавства – лише половина питань, інша половина – підготовка бізнесу до виконання вимог нового харчового законодавства, особливо середнього і дрібного, а також зміцнення державних органів виконавчої влади.
«Важливо синхронізувати можливості державної підтримки і ресурси проектів технічної допомоги з метою підготовки середнього та дрібного бізнесу до вимог нового харчового законодавства», - відмітив Володимир Лапа.
Прес-служба Держпродспоживслужби