Мінагрополітики, Запорізька ОДА та Всеукраїнська асоціація громад підписали Меморандум про співпрацю

Опубліковано 27 липня 2021 року, 18:00

Сьогодні, 27 липня, з метою налагодження якісної та дієвої співпраці в напрямі реалізації аграрної політики та стратегії успішного розвитку села Мінагрополітики, Запорізька ОДА та Всеукраїнська асоціація громад підписали Меморандум. 

Свої підписи від імені сторін поставили перший заступник Міністра агрополітики Тарас Висоцький, перший заступник голови Запорізької ОДА Володимир Шустов та перший заступник керівника виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.

На сьогодні такі Меморандуми вже підписані з сімома областями України. Найближчим часом вони будуть укладені з кожним регіоном. У такий спосіб міністерство, Всеукраїнська асоціація громад та обласні державні адміністрації об’єднують зусилля для поліпшення взаємодії у важливих напрямах аграрного сектора: земельної та податкової політики, децентралізації.

«Запорізький край є високорозвинутим аграрним регіоном, має великі площі посівів та обсяги зібраного врожаю, є потужна переробна галузь, зрошення.  Завдяки Меморандуму ми зможемо всі ці переваги акумулювати та значно покращити результати роботи аграрного сектору. А це означає – більше податків та коштів в громадах, краща якість життя жителів села. Впевнений, що вже через рік ми матимемо перші досягнення від цієї співпраці», –  акцентував перший заступник Міністра агрополітики Тарас Висоцький.

«Меморандум має на меті забезпечити постійний зворотній зв’язок щодо системних проблем, які є у місцевого самоврядування, для негайного і своєчасного їх вирішення. Сподіваємось, що спільними зусиллями нам швидко вдасться досягти задекларованої мети для розвитку і процвітання агропромислового комплексу та сільських громад Запорізького краю», – зазначив  Володимир Шустов.

На переконання Івана Слободяника, великий потік інформації, нові завдання, які отримують громади, вимагають вчасної реакції та вирішення конкретних проблем. «Впевнений, що сьогодні ми започатковуємо реальний механізм втілення цієї комунікації, налагодження постійної взаємодії між сторонами, зацікавленими в успішному розвитку села», – підкреслив він.

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux