Мінагрополітики візьме участь у розробці нового законопроекту «Про Аграрні палати»

Опубліковано 12 лютого 2016 року, 15:16

Від Міністерства аграрної політики та продовольства України в заході взяла участь начальник відділу маркетингу Департаменту стратегії та економічного розвитку Тарасова М.І.На семінарі обговорювались перспективи створення мережі Аграрних палат в Україні, їх співпраця з дорадчими службами та аграрними навчальними закладами.

10 лютого 2016 року на базі НМЦ "Агроосвіта" за підтримки проекту «Німецько-український Агрополітичний діалог»  відбувся міжнародний семінар «Місія Аграрних палат України за досвідом Європейських країн - Фаза ІІ». Семінар став продовженням семінару «Місія Аграрних палат України за досвідом Франції та Німеччини – Фаза І».

Від Міністерства аграрної політики та продовольства України в заході взяла участь начальник відділу маркетингу Департаменту стратегії та економічного розвитку Тарасова М.І.

На семінарі обговорювались перспективи створення мережі Аграрних палат в Україні, їх співпраця з дорадчими службами та аграрними навчальними закладами.

Крім того, представник Аграрних палат Нижньої Саксонії пан Г.Ж. Хассенфлюг поділився досвідом створення і функціонування Аграрних палат в Нижній Саксонії (Німеччина).

У результаті роботи учасниками семінару було прийнято проект Резолюції, в якому передбачено створення робочої групи за участю представників Мінагрополітики щодо розробки нового проекту Закону України «Про Аграрні палати», Статуту Національної Аграрної палати України та залучення Європейських експертів для розробки необхідних нормативних документів.

 

Довідково:

Проект «Німецько-український аграрний діалог (APD)» підтримує Україну в справі реформування аграрного законодавства та аграрної політики з урахуванням міжнародного досвіду Німеччини та інших країн, а також міжнародних організацій (ЄС, СОТ), відповідно до принципів ринкової економіки та структурної політики.

Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства продовольства та сільського господарства Федеративної республіки Німеччина та виконується спільно ТОВ ІАК Аграр Консалтинг, Лейбніц-Інститутом аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою та Центром міжнародної міграції та розвитку. Реципієнтом з української сторони виступає Інститут економічних досліджень та політичних консультацій.

Основними темами є торгівля сільськогосподарськими та продовольчими товарами; біоенергетика; ринки землі; захист прав споживачів; ланцюги вартості сільськогосподарської та харчової продукції.

Бенефіціарами проекту є Міністерство аграрної політики та продовольства України, інші профільні міністерства, Кабінет Міністрів України, Секретаріат Президента України, інші органи виконавчої влади; Верховна Рада України; асоціації сільськогосподарських виробників; засоби масової інформації та об’єднання журналістів.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux