«Мінагрополітики та Уряд Німеччини поглиблюють співпрацю у сфері органічного землеробства та освіти», - Владислава Рутицька

Опубліковано 18 травня 2016 року, 16:33

Про це домовились під час зустрічі заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька та Парламентський статс-секретар Петер Блезер, який у ці дні перебуває в Україні на чолі делегації Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини.

«Сьогодні ми окреслили два важливих напрями у співпраці з Німеччиною. Перше – це відкриття німецько-українського аграрного демонстраційного та навчального центру у смт. Дослідницьке Київської області. Навчальний центр вже працював на базі Науково-дослідницького інституту ім. Л. Погорілого, тож, сьогодні, було дане йому «друге дихання». Завдяки фінансовій допомозі німецьких колег центр був модернізований. В рамках цього проекту передбачається проведення курсів підвищення кваліфікації, з урахуванням найкращих українських та німецьких практик. Цей проект буде реалізований спільно з Міністерством освіти та науки України. І він стане важливим внеском у реалізації практично орієнтованих заходів з підвищення кваліфікації фахівців», - відзначила Владислава Рутицька.

Окрім того, заступник Міністра відзначила важливість старту ще одного проекту – реалізацію коопераційного проекту з питань органічного виробництва.

«Метою нового проекту є розширення і поглиблення знань фахівців і керівників у галузі екологічного землеробства. Серед першочергових заходів ми вже визначили наступні:

а) підвищення кваліфікації існуючих біопідприємств, щоб вони могли розширити спектр своїх процесів виробництва, а також покращити якість і економічність продукції (передусім середні і менші підприємства).

б) Співробітники регіональних аграрних правлінь і керівники підприємств, які зацікавлені у переході до екологічного землеробства, отримують вступний курс в екологічне сільське господарство;

в) Доценти професійних навчальних закладів (коледжів) та університетів, а також приватні керівники консультаційних служб отримають курси для поглиблення їхніх фахових знань з екологічного землеробства;

Ґрунтовні фахові знання про органічне землеробство й ефективні системи контролю є головними передумовами розвитку для подальшого землеробства в Україні. Тому запрошуємо фахівців до навчального процесу», - відзначила Владислава Рутицька.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux