Мінагрополітики та експерти напрацювали ініціативи щодо дерегуляції сільського господарства

Опубліковано 26 листопада 2015 року, 17:59

В Україні тривають реформи в сільському господарстві. Вже розроблено десятки ініціатив, спрямованих на дерегуляцію галузі. Про це заявив проектний менеджер Національної ради реформ, радник Міністра аграрної політики та продовольства України Олег Проценко під час круглого столу з нагоди відкриття Кризового медіа-центру у Херсоні 25 листопада.

Під час виступу в панелі «Дерегуляція в сільському господарстві: перемоги та виклики для українських аграріїв» Олег Проценко зазначив, що Міністерство аграрної політики плідно співпрацює з експертним середовищем, у результаті чого реформи в сільському господарстві просуваються більш плідно та ефективно.

Як приклад, він навів проект Громадської організації AgroReformsUA «Дерегуляція проти корупції». В рамках проекту експерти Громадської організації організували 10 круглих столів у областях України. «Результатами поїздок стали 100 ініціатив. Робота над ними наразі ведеться. На основі деяких з пропозицій вже розробили близько 10 законопроектів, у том числі спільно з Мінагрополітики», - розповів Олег Проценко.

Серед інших законопроектів: скасування експортного мита на живу ВРХ та вівці та шкіряну сировину, скасування державного регулювання виробництва і реалізації  цукру, що скасує мінімальні ціни на цукор та квотування виробництва та реалізації цукру, а також спрощення процедури реєстрації сільськогосподарської техніки, що передбачає відміну висновку спеціаліста про огляд та заміну сертифікату на кожну техніку декларацією відповідності затвердженому типу, який буде видавати виробник.

«Нещодавно було прийнято Закон 2558а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі», який було розроблено за безпосередньої участі заступника Міністра з питань європейської інтеграції Владислави Рутицької – це важлива перемога на шляху реформ в аграрному секторі, адже закон скасовує 22 дозвільні процедури, які стримували інвестиції в аграрний сектор та створювали корупційні ризики», - підкреслив Олег Проценко.

Прес-служба Мінагрополітики

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux