Мінагрополітики розвиватиме програми підтримки фермерів якісною сільгосптехнікою – Тарас Кутовий

Опубліковано 24 травня 2016 року, 13:51

Українські фермери потребують якісної сільськогосподарської техніки. Мінагрополітики стимулюватиме її виробництво на умовах конкуренції та запустить програми підтримки фермерів у партнерстві з вітчизняними і закордонними компаніями. Про це сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, Японія готова надати Україні трактори у лізинг. Відповідної домовленості Міністр досяг під час зустрічі з послом цієї країни.

«Японія може нам дати умовно 300 тракторів в лізинг. Ми б їх роздали фермерам, а за гроші, які вони будуть платити за лізинг, купувати нову техніку і далі її розповсюджували. Така програма діяла в Молдові. Я буду просити японську сторону надавати нам аналогічні умови. Буду вести переговори з іншими партнерами. Хтось дає трактори, хтось - сівалки, хтось – обприскувачі», - сказав Тарас Кутовий.

Він навів приклад, що Польщі підтримка за такими програмами видавалась тим, хто об'єднувався в кооперативи - групи з семи фермерів і більше. Тарас Кутовий переконаний, що цей досвід буде корисним і для України. Зокрема, підтримка має йти через асоціації та фермерські віче.

«Нехай фермери подають колективні проекти на область. А потім на рівні регіону визначимо 20 проектів, які точно отримають фінансування», - зазначив Міністр.

Він додав, що мають бути запущені й спільні проекти з Харківським тракторним заводом сільгосптехніки. Зокрема, програма «український трактор». За словами Тараса Кутового, це дуже дієва програма, адже трактор - це базовий актив для фермера, який працює увесь рік.

Нагадаємо, Тараса Кутового було призначено Міністром аграрної політики і продовольства України 14 квітня 2016 року. Нова команда Міністерства розробила концепцію «3+5», яка передбачає конкретні шляхи реформування галузі. Вона включає 3 стратегічно важливі пріоритети: державна підтримка фермерів, реформа держпідприємств та чесний і прозорий обіг землі – і 5 напрямків, які витікають із них. Це розширення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення і безпека харчової продукції.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux