Мінагрополітики реалізовує комплексну підтримку малого та середнього бізнесу, - Ковальова

Опубліковано 11 квітня 2017 року, 16:59

Нова система дежпідтримки, аграрні розписки, форвардні програми, кооперація, підтримка органічного виробництва, створення агрорекреаційних кластерів – це ті інструменти, які впроваджує Мінагрополітики для підтримки малих та середніх фермерів. Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час конференції «Угода про асоціацію з ЄС: нові можливості для малого та середнього бізнесу», яка пройшла сьогодні, 11 квітня, у Чернігові.

«Підтримка малого та середнього бізнесу є пріоритетом для аграрного розвитку України. Адже цей напрям є основою сільськогосподарського виробництва України та запорукою сталого розвитку сільських територій. Зазначу, що в рамках угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (DCFTA) це питання закріплено в розділі про «Економічне та галузеве співробітництво», - відмітила Олена Ковальова.

За словами заступника Міністра, в рамках цієї Угоди також передбачені розвиток органічного виробництва, підтримка кооперації, наближення України до стандартів продукції та вимог щодо виробництва та схем якості в ЄС.

Під час конференції було зазначено, що в рамках виконання двосторонніх зобов’язань щодо впровадження Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, передбачено реформування системи державного регулювання у сфері безпечності харчових продуктів. Так, в Україні з метою підвищення обізнаності виробників щодо вимог нового законодавства у сфері безпечності харчових продуктів проходить черговий етап спільних семінарів Міністерства та Проекту ЄС на тему: «Нове харчове законодавство. Офіційний контроль операторів ринку. Права та обов'язки компетентного органу та операторів ринку. Практичні аспекти».

«Всеосяжне запровадження НАССР та наближення регулювання у сфері безпечності харчових продуктів України до вимог ЄС, забезпечить сталий імпульс для розвитку малого та середнього бізнесу і зростання їх експортної спроможності», - зауважила Олена Ковальова.

Також заступник Міністра додала, що Угодою про Асоціацію щодо впровадження стратегій розвитку малого та середнього бізнесу також передбачено створення агрорекреаційних кластерів. Розвиток цього напряму сприяє зросту життєдіяльності сільських територій за рахунок диверсифікації сільської економіки. Це в свою чергу, є важливим елементом розвитку економіки України та ЄС.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux