Мінагрополітики: прозорий конкурс в ДП «Артемсіль» відбудеться попри брудні інсинуації

Опубліковано 17 лютого 2016 року, 19:14

Мінагрополітики України втретє проводить конкурс на посаду директора ДП «Артемсіль», який був оголошений 1 лютого 2016 року. Наразі,  до 3 березня триває прийом документів претендентів. На двох попередніх конкурсах переможців не було обрано, оскільки жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів членів Конкурсної комісії. Про це повідомив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський.

«Сьогодні Конкурсна комісія, до складу якої входять представники рекрутингових та консалтингових компаній (Alexander Hughes, ARTE Business Group, rabota.ua) здійсню прийом документів претендентів. На 17 лютого маємо лише 5 кандидатів. Разом з тим, ми бачимо, що до керівництва стратегічним держпідприємством намагаються повернутись колишні представники Партії регіонів, свідченням чого є розгортання ними брудних інформаційних кампаній у ЗМІ», - підкреслив Ярослав Краснопольський.

Перший заступник міністра додав: «Як приклад, можу привести медійні інсинуації колишнього керівника ДП «Артемсіль» Дениса Фоменка, який сьогодні намагається знову за будь-яку ціну отримати посаду. Денис Фоменко залишився працювати в.о. директора «Артемсолі» після того, як його колишнього керівника Олександра Степаненка було звинувачено у сепаратизмі.  До червня 2015 року він виконував обов’язки гендиректора підприємства. До цього жодного досвіду роботи у солевидобувній промисловості не мав, вочевидь отримавши посаду випадково за певного політичного протеже. Його трудова діяльність вичерпується роботою  на посадах керівника мережі міні-маркетів у Донецьку та Донецькій області, директора на підприємстві, яке займалось автосервісом у Донецьку, а також головуванням у Донецькому регіональному відділенні «Союзу молоді регіонів».

Ярослав Краснопольський також повідомив: «Протягом перебування Дениса Фоменко на посаді в ДП «Артемсіль» виробничі показники підприємства впали до критичної межі. Прибуток за перше півріччя 2015 року зменшився в 1,62 рази. Дебіторська заборгованість зросла у 2,6 рази - на 221,2 млн грн. Крім того, одноосібним рішенням, без будь-яких погоджень Фоменко підписав депозитний договір на розміщення коштів у сумі 1,2 млн дол США у банку «Фінанси і кредит», неплатоспроможність якого на той час була очевидною, а пізніше й визнана офіційно. Ці кошти підприємств, плюс 292 тис. грн з поточного рахунку – фактично втрачені через рішення Фоменка. До цього слід додати його постійні намагання стукати у зачинені двері російського ринку для постачання української солі. І це в той час, коли всі розуміли, що торгівельне ембарго з боку РФ неминуче, а Мінагрополітики максимально диверсифікувало ринки збуту і позбавлялось залежності від непрогнозованого ринку сусіда. Але пан Фоменко продовжував їздити у відрядження до РФ, не погоджуючи це з Мінагрополітики, з приводу чого МВС порушило кримінальну справу. Після такої діяльності пана Фоменка було звільнено з посади. І тепер, коли підприємство ще не встигло оговтатись від такого керування, він намагається знову отримати посаду, вдаючись до тиску через інформаційні компанії у медіа».

«Проте,  конкурс на посаду директора ДП «Артемсіль» буде проведено максимально прозоро й відкрито. Основним завданням переможця стане підготовка підприємства до приватизації. Міністерство не втручається в операційну діяльність підвідомчих держпідприємств, це повністю зона відповідальності керівників ДП. На жаль система корупції глибоко укорінилась у держсекторі, і здолати її можна не кадровими рішеннями, а шляхом тотальної приватизації. Тож запрошую всіх бажаючих взяти участь у конкурсі», - наголосив Ярослав Краснопольський.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux