Мінагрополітики працює над законодавчою базою для створення комфортних умов розвитку виноградно-виноробної галузі, - Шеремета

Опубліковано 16 листопада 2017 року, 11:05

Мінагрополітики приділяє постійну увагу розвитку виноградно-виноробної галузі та працює над вирішенням актуальних питань галузі, а саме: відновлення державної підтримки галузі, спрощення процедури отримання ліцензій на виробництво виноробної продукції, виробництво якісного садивного матеріалу. Першочергово проводиться робота з розроблення та удосконалення законодавчої бази.

Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань фермерства та розвитку сільських територій Віктор Шеремета під час третього Національного виноробного форуму, який пройшов 14-15 листопада у Торгово-промисловій палаті України. Захід організовано ТПП з Українською корпорацією по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» та медіа-групою «Українська правда» та за підтримки асоціації «Українське бюро винограду і вина», Всеукраїнської асоціації виробників продукції садівництва та виноградарства. Головна мета події – зібрати українських виноробів та чітко окреслити подальші спільні дії і необхідні рішення для розвитку галузі

«Наразі вже зроблені перші кроки з відновлення бюджетування виноградно-виноробної галузі. Нещодавно, за ініціативи Мінагрополітики, Уряд збільшив асигнування на підтримку розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників і ягідників на 224,3 млн гривень. Тепер державним бюджетом України на 2017 рік на цю програму передбачено видатки у сумі 299,3 млн гривень», - зазначив заступник Міністра.

Також Віктор Шеремета додав, що у поточному році було створено робочу групу з опрацювання нормативно-правових актів та технологічної документації у виноградарсько-виноробній галузі, до складу якої увійшли представники заінтересованих центральних органів виконавчої влади, громадських галузевих організацій, профільних наукових установ та фахівці провідних виноградарських і виноробних підприємств. На даний час розроблено максимально адаптований до регламентів ЄС та міжнародних стандартів проект Закону України «Про виноградарство та виноробну продукцію з винограду» на заміну діючому Закону України «Про виноград і виноградне вино».

Окрім того, Мінагрополітики створено робочу групу з опрацювання питання спрощення процедури видачі ліцензії для суб’єктів господарювання, що виробляють алкогольну продукцію (вина виноградні і плодово-ягідні вина та напої медові) з власних виноматеріалів.

Учасниками форуму стали народні депутати, представники Мінагрополітики, Мінекономрозвитку, галузевих підприємств, міжнародні організації та експерти, представники ЗМІ.

Після офіційного відкриття форуму представники малих і середніх підприємств та лідерів ринку обговорили фіскальну політику у виноградно-виноробній  галузі, державне регулювання у сфері виноробства, органічного виноградарства, вдосконалення земельного законодавства, боротьбу з рейдерством, спрощення процедури отримання дозволу на виробництво виноробної продукції, зміни в оподаткуванні для фермерських господарств, умови кредитування, державні програми підтримки тощо.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux