Мінагрополітики планує залучити інвестиції у сільгоспмашинобудування, - Олексій Павленко

Опубліковано 20 січня 2016 року, 13:19

Вітчизняний агросектор має хороші перспективи для збільшення виробництва, а відтак - зміцнення позицій на світових ринках. Однак вразливим місцем українського АПК досі залишається технічний парк. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своїй публікації на порталі «Лівий берег».

«Лише через брак сучасної збиральної техніки, щорічно українські аграрії залишають у полі більше 6 млн тонн зернових - а це, не мало не багато, 10 частина всього врожаю. Питання забезпечення сільгосптехнікою назріло давно, адже наразі наявний парк в Україні - це 50 тис. одиниць техніки, з яких 72% - техніка старша за 16 років», - зазначив Міністр.

За його словами, у 2016 році Мінагрополітики планує зосередитися на трьох основних завданнях, реалізація яких має докорінно змінити ситуацію:

- удосконалити програму фінансового лізингу техніки та збільшити обсяги фінансування, паралельно удосконалюючи митно-тарифні регулювання розвитку галузі шляхом відміни сплати ввізного мита на ввезення комплектувальних виробів та машинокомплектів для виробництва в Україні високопродуктивної техніки, а також на сучасне технологічне обладнання для забезпечення модернізації виробничої бази заводів;

- внести зміни до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» в частині встановлення, що вітчизняна техніка - це техніка, яка виготовляється в Україні діючими підприємствами-резидентами України, у тому числі спільними з іноземними партнерами та на нових виробництвах, створених із залученням інвестицій;

- розробити та втілити у життя інвестиційні проекти з налагодження виробництва високопродуктивних зернозбиральних комбайнів, тракторів та іншої інноваційної сільськогосподарської техніки і обладнання.

 «Сподіваюся, що парламентарі дадуть зелене світло нашій ініціативі, яка допоможе реалізувати нові проекти в Україні таким світовим гігантам сучасної сільськогосподарської техніки як Deere&Company, Claas, Case та ін. Мова йде про інвестиції як у заводи, так і у технології. А це - значний поштовх для розвитку всього агропромислового сектору країни», - додав Міністр Олексій Павленко.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux