Мінагрополітики контролює питання щодо розвитку галузі дитячого харчування, - заступник Міністра

Опубліковано 24 березня 2016 року, 11:21

Розвиток галузі дитячого харчування – найкраща інвестиція в майбутнє. Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова на відкритті четвертої галузевої науково-практичної конференції "Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність", яка проводилася у рамках ювілейного 20-го форуму товарів для дітей "BABY EXPO 2016".

"Мінагрополітики тримає на особливому контролі питання щодо розвитку галузі дитячого харчування. Відтак, з метою спрощення ведення бізнесу, Мінагрополітики залучило широке коло фахівців і підготувало нову редакцію Закону України "Про дитяче харчування". Документ було схвалено на засіданні КМУ і направлено на розгляд до ВРУ», - наголосила заступник Міністра.

За даними Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко», понад 80% внутрішнього попиту на продукти дитячого харчування забезпечується за рахунок продукції вітчизняного виробництва. Інвестиційна привабливість галузі підтверджується насамперед будівництвом та реконструкцією минулого року п’яти заводів з виробництва дитячого харчування.

Під час виступу Олена Ковальова запропонувала фахівцям галузі долучатися до роботи над проектами розвитку харчової промисловості, які розробляються працівниками Департаменту продовольства Мінагрополітики.

Також, учасниками було обговорено проблемні питання фортифікації продуктів дитячого харчування (збагачення вітамінами і мінералами), а також виробництва продуктів спеціального призначення, безглютенових.

Довідково:

На сьогодні частка дитячого харчування вітчизняного виробництва у структурі споживання українців займає близько 75%, в тому числі по молочним та кисломолочним продуктам більше 95%.

В Україні працює 13 підприємств, що займаються виробництвом дитячого харчування, при цьому лише три з них мають відокремлені потужності з виробництва - "Яготинське для дітей" (с.Згурівка, Київська область), "Данон" (м. Кременчук) та "Вімм-Біль-Данн" (м. Вишневе, Київська область).

Проект Закону України "Про дитяче харчування" зареєстровано у Верховній Раді України 22.01.2016 № 3808. Головною метою законопроекту є спрощення ведення бізнесу в галузі дитячого харчування – для цього, зокрема, в новій редакції Закону виключено рудиментарну  норму щодо отримання статусу спеціальної сировинної зони для виробництва дитячого харчування. Проте це не означає послаблення контролю за безпечністю продукції, оскільки законопроектом визначено, що центральний орган виконавчої влади, що формує та реалізує політику у сфері охорони здоров'я визначає вимоги до сировини, яка може використовуватися при виробництві дитячого харчування.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux