Мінагрополітики і ТПП напрацювали напрями вдосконалення державного управління у харчовій галузі

Опубліковано 17 травня 2018 року, 12:58

Відбулося чергове засідання Комітету підприємців АПК при Торгово-промисловій палаті України з метою обговорення питань про вдосконалення державного управління у сфері виробництва харчових продуктів. Участь у заході взяли заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Владислав Андронов, керівники галузевих асоціацій.

«Забезпечення сталого, ефективного, збалансованого і пропорційного розвитку харчової та переробної промисловості є одним з головних завдань державної економічної політики, реалізація якого виступає основною умовою забезпечення не тільки потреб внутрішнього ринку, а також формування потужного експортного потенціалу», - зауважила заступник Міністра Олена Ковальова.

На думку членів комітету, поглибленої уваги та активізації діяльності з боку державних органів потребують: продовольча безпека, формування інноваційної моделі функціонування підприємств харчової та переробної промисловості, розвиток органічного виробництва та виробництва функціональних харчових продуктів, скорочення втрат продовольства та харчових відходів, впровадження політики управління якістю шляхом зближення національної системи технічного регулювання із базовою моделлю ЄС та впровадження системи захисту географічних зазначень і найменувань походження продовольчих товарів та напоїв.

Під час заходу Комітет підприємців АПК при ТПП запропонували розглянути можливість формування в рамках оновленої структури Мінагрополітики структурного підрозділу державної політики – Директорат продовольства, інновацій і схем якості. До функціоналу нового Директорату будуть входити оновлені напрямки формування державної політики в сфері харчової промисловості, а також забезпечення продовольчої безпеки держави.

Така пропозиція була запропонована, враховуючи поточний системний процес реформування центральних органів виконавчої влади, створення директоратів політик, які покликані забезпечувати послідовність, сталість та комплексність циклу формування державної політики, в тому числі в агропродовольчому секторі та галузі харчової промисловості.

Крім того, учасники засідання обговорили питання для першочергового вирішення, а також започатковано домовленість про регулярні спільні для всіх галузей харчової та переробної промисловості зустрічі з метою налагодження діалогу між Міністерством і бізнесом.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux