Кутовий обговорив із Савченко проблему корупції в лісовій галузі

Опубліковано 05 вересня 2016 року, 18:32

     "Протягом дня маю багато різних зустрічей та нарад. Вранці була народний депутат Надія Савченко та громадські активісти. Обговорили з ними конкретні кроки щодо боротьби з корупцією в лісовій галузі в одній із областей. Надалі активно запрошую активістів та всіх бажаючих допомагати змінювати та реформувати країну разом! Незабаром запустимо гарячу лінію, де будемо приймати скарги щодо можливих неправомірних дій чиновників.

       Міністерство аграрної політики та продовольства закликає громадських активістів на місцях активно долучатися до боротьби з корупцією в лісовій галузі. Про це глава відомства Тарас Кутовий сказав на зустрічі з народним депутатом Надією Савченко.

 

     "Протягом дня маю багато різних зустрічей та нарад. Вранці була народний депутат Надія Савченко та громадські активісти. Обговорили з ними конкретні кроки щодо боротьби з корупцією в лісовій галузі в одній із областей. Надалі активно запрошую активістів та всіх бажаючих допомагати змінювати та реформувати країну разом! Незабаром запустимо гарячу лінію, де будемо приймати скарги щодо можливих неправомірних дій чиновників. І щомісяця плануємо звіти по роботі з цими зверненнями", - написав міністр на своїй сторінці у facebook.

    У прес-службі уточнюють, що в ході зустрічі Надія Савченко та активісти поінформували Міністра про зловживання одного з керівників лісництва. "Обговорили разом конкретні заходи та спільні подальші дії ", - додали у прес-службі.

     Раніше МінАПК вже виступало з ініціативою посилити кримінальну відповідальність за незаконну вирубку лісів.

     "Сьогодні штрафи становлять за незаконну рубку від 800 до 1700 грн. Ми пропонуємо за незаконну рубку змінити їх від 8,5 до 17 тис. грн, або позбавленням волі до 5 років", - розповіла в нещодавньому інтерв'ю Сегодня.ua т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич /ua/news/derzhlisagentstvo-proponue-zbilshiti-kriminalnu-vidpovidalnist-za-nezakonnu-virubku-lisiv

 

     Також вона зазначила, що штрафи за неправильну видачу лісорубних і лісових квитків, що призводить до порушень правил при будь-яких рубках, планується збільшити до майже 4,5 тис. Грн (зараз це максимум 136 грн).

    Крім того, за її словами, на законодавчому рівні пропонується закріпити ведення єдиного електронного обліку для всіх лісокористувачів. Для боротьби з незаконним обігом деревини - пропонується ввести проведення її обов'язкового обліку, перш ніж вона буде вивезена.

Прес-служба Мінагрополітики  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux