Керівництво Мінагрополітики обговорило питання держпідтримки з молодими фермерами

Опубліковано 05 червня 2019 року, 11:16

В рамках «Агро-2019» відбулася робоча зустріч в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої з молодими керівниками фермерських господарств. Участь у заході також взяли заступник Міністра Віктор Шеремета, керівник Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Юрій Апальков, представники Мінагрополітики, об’єднаних територіальних громад.

«В Україні серед загальної кількості фермерських господарств близько 500 очолюють фермери віком до 35 років. Нам надзвичайно важливо почути і підтримувати таких енергійних молодих людей-фермерів, які б своїм прикладом надихали інших створювати свій аграрний бізнес на селі. Безперечно, для успішного бізнесу важливі технології, економіка, екологія, але людина залишається ключовим моментом. Без людського фактору нічого працювати не буде», - прокоментувала в. о. Міністра Ольга Трофімцева.

За її словами, зараз для Мінагрополітики важливо почути від фермерів з усіх куточків України конкретні запитання та пропозиції: що сьогодні робить міністерство недостатньо ефективно, як вдосконалити підтримку саме сімейного фермерства, новостворених фермерських господарств і молодих фермерів.

«Такі відкриті і дискусійні зустрічі ми зробимо на постійній основі, щоб до кінця цього року вибудувати разом найоптимальніший і найефективніший алгоритм підтримки фермерства на наступний рік та середньострокову перспективу», - додала Ольга Трофімцева.

Так, на зустрічі піднімалися питання розширення напрямків дотацій, зокрема, на розвиток козівництва та нішевих культур, питання створення ефективних кооперацій, проблема оренди земельних ділянок і співпраці з ОТГ та інше.

«Господарства з молодими керівниками, звичайно, не обмежені в користуванні будь-якими напрямами підтримки АПК, запровадженими Урядом. Але в цьому році ми запровадили новий окремий напрямок саме для молодих фермерів до 35 років. Поки що це 40 тисяч гривень, але в перспективі можливо сума буде збільшена до 48 тисяч гривень. Нам важливо зацікавити вас працювати на своїй землі, в своєму селі і розвивати свій населений пункт», - зауважив заступник Міністра Віктор Шеремета.

За його словами, поступове впровадження нових інструментів державної підтримки для «молодих фермерів» стимулюватиме розвиток бізнесу на селі і сприятиме розвитку сільських територій.

У свою чергу, Юрій Апальков розповів молодим фермерам про напрями державної підтримки у 2019 році, які реалізуються через Державний фонд.

Інформація про усі програми підтримки АПК від Уряду – на спеціальному сайті, який присвячено виключно дотаціям https://dotacii2019.minagro.gov.ua/ua.

Прес-служба Мінагрополітики

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux