Індонезія визнала українську дослідну лабораторію з продовольчої безпеки

Опубліковано 15 лютого 2016 року, 17:16

У результаті кропіткої та плідної роботи Департаменту фітосанітарної безпеки Держветфітослужби України з Міністерства закордонних справ України, Посольства України в Республіці Індонезії та Державної агенції з карантину Міністерства сільського господарства Республіки Індонезія у січні 2016 року індонезійською стороною прийнято рішення зареєструвати Одеську прикордонну державну контрольно-токсикологічну лабораторію.

Республіка Індонезія визнала Одеську прикордонну державну контрольно-токсикологічну лабораторію такою, що відповідає індонезійській системі контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів. Відтепер Україна може постачати до цієї країни свіжу продукцію рослинного походження.

У результаті кропіткої та плідної роботи Департаменту фітосанітарної безпеки Держветфітослужби України з Міністерства закордонних справ України, Посольства України в Республіці Індонезії та Державної агенції з карантину Міністерства сільського господарства Республіки Індонезія у січні 2016 року індонезійською стороною прийнято рішення зареєструвати Одеську прикордонну державну контрольно-токсикологічну лабораторію. Реєстрація діятиме три роки - до 21 січня 2019 року.

Відповідно до реєстраційних вимог, вантажі, що відправляються Україною до Індонезії, повинні супроводжуватися попереднім повідомленням, яке видається на свіжу продукцію рослинного походження перед відправкою з країни-походження, та сертифікатом аналізу, який видається зареєстрованою в Індонезії дослідною лабораторією.

«Вперше за період існування незалежної України, Одеська прикордонна державна контрольно-токсикологічна лабораторія пройшла реєстрацію відповідно до вимог Республіки Індонезія на проведення досліджень щодо безпеки сільськогосподарської продукції гранично допустимого вмісту пестицидів, важких металів та біотоксинів», - наголосив перший заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа та додав, що це дозволяє вітчизняним виробникам розширити свої експортні можливості, а також стимулюватиме їх підвищувати якість продукції та модернізувати виробництво у відповідності до міжнародних вимог.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux