Держрибагентство запрошує підприємців до освоєння промислових можливостей в зоні дії НАФО у 2019 році

Опубліковано 12 червня 2019 року, 13:51

За результатами засідання XXXX щорічної сесії Організації з рибальства в північно-західній частині Атлантичного океану (НАФО) Україні на 2019 рік було виділено національну квоту на вилов морського окуня в обсязі 150 тонн.

Звертаємо увагу, що до використання також доступні промислові квоти за статтею «Інші»: морський окунь, жовстохвоста камбала, білий хек, скат, кальмар, вилов яких здійснюється «за олімпійським принципом» без розподілу на національні квоти. З таблицею квот можна ознайомитись за посиланням.

Держрибагентство запрошує усіх зацікавлених суб’єктів господарювання долучитися до здійснення промислу у даному регіоні.

Звертатись з відповідними обґрунтованими пропозиціями та запитами можна за адресою відомства: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 45-а, e-mail: [email protected].

Вимоги щодо необхідного пакету документів для видачі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів за межами юрисдикції України можна отримати за посиланням (п.11.1).

У разі виникнення питань - телефон для довідок: (044) 484-63-31.

Довідкова інформація:                                                                            

НАФО є міжурядовою організацією з управління рибальством, що здійснюється на наукових засадах в північно-західній частині Атлантичного океану. Організацію було створено у 1979 році як правонаступника ICNAF (Міжнародна комісія з рибальства в Північно-Західній Атлантиці). Метою діяльності є сприяння раціональному використанню, управлінню та збереженню рибних ресурсів зони дії Конвенції НАФО шляхом консультацій і співпраці зі сторонами Конвенції.

Україна стала членом НАФО у 1999 році, після приєднання до Конвенції про майбутнє багатостороннє співробітництво в галузі рибальства у північно-західній частині Атлантичного океану 1978 року.

Кожного року відбуваються засідання НАФО та її робочих органів, в ході яких обговорюються результати проведення наукових робіт з оцінки запасів водних біоресурсів, питання регулювання промислу у північно-західній частині Атлантичного океану, встановлюються національні квоти вилову водних біоресурсів тощо. Квота виділяється безпосередньо державі-члену, тож судно, що веде промисел за цією квотою, має бути під прапором України.

Прес-служба Держрибагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux