Держрибагентство утворило комісію з ліквідації Західно-Чорноморської рибоохорони

Опубліковано 11 березня 2016 року, 13:00

Відповідно до судової ухвали, 22 лютого 2016 року Держрибагенством відсторонено від виконання обов’язків начальника Миколаїврибоохорони Олександра Каражея. Також 4 березня звільнено начальника  Західно-Чорноморського басейнового управління Володимира Філіпова.  Щодо Каражея триває досудове розслідування, а щодо Філіпова є низка скарг та звернень  до правоохоронних органів. Сподіваємося на належну реакцію з їх боку. Про це повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

В рамках реформування діючих органів рибоохорони і створення рибного патруля,  Держрибагентство утворило комісію з ліквідації Західно-Чорноморської рибоохорони. Задля  запуску на Одещині рибного патруля, 15 грудня 2015 року було  оголошено  конкурс на посаду начальника та першого заступника начальника територіального управління рибоохоронного патруля в Одеській області.

«Ми маємо важливу і безкомпромісну мету: ефективне рибне господарство України, прозорі умови для роботи, відсутність здирництва і хабарів.  Запрошуємо у рибний патруль наших однодумців. З огляду на ті факти, що нам відомі,  дії наших екс-співробітників мають ознаки злочинів, відповідальність за які передбачена статтями 341, 343, 345  Кримінального кодексу України. Вже  подано відповідні звернення до прокуратури Одеської області, до ГУ Національної поліції в Одеській області та до ГУ Держпраці в Одеській області. Сподіваємося на об’єктивне розслідування», - повідомив Голова Держрибагенстства Ярема Ковалів.

Володимира Філіпова було призначено на посаду начальника Західно-Чорноморського басейнового управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства 31  серпня 2015 року за результатами відкритого кадрового конкурсу. Впродовж перших місяців теруправління демонструвало позитивну динаміку у  роботі, проте вже у листопаді до Держрибагентства почастішали скарги, щодо неналежної роботи та можливої участі посадових осіб  у корупційних схемах. Вже наприкінці листопада на Одещині відбулася низка  голосних затримань  співробітників Західно-Чормноморського басейнового управління під час отримання хабарів. За інформацією СБУ,  вони вимагали та отримували хабарі з підприємців  за  використання заборонених знарядь лову   і вилову у заборонених місцях. Компетентними органами було розпочато слідство, а Держрибагентство в свою чергу  ініціювало два службових розслідування щодо начальника Володимира Філіпова – 27.11.2015 р. та 11.02.2016 р.  На час проведення  службових розслідувань В. Філіпова було відсторонено від виконання службових обов’язків.

Впродовж цього часу тривали  порушення в діяльності управління, грубо порушувалося чинне законодавство України, а також Кодекс поведінки державних службовців, системно  блокувалася робота територіального управління і  процес ліквідації органів рибоохорони. Цими діями фактично створювалися перешкоди для    поточної рибогосподарської діяльності на  Одещині і роботи більше, ніж 60 підприємств-суб’єктів промислового рибальства. При цьому надходили численні  звернення щодо порушень  з боку Філіпова.

За інформацією прес-служби Держрибагентства

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux