Держрибагентство: При Київській обласній державній адміністрації буде створену Комісію із розвитку рибного господарства

Опубліковано 15 квітня 2016 року, 15:28

При Київській обласній державній адміністрації буде створено спеціалізовану Комісію із розвитку рибного господарства у Київській області. Вона вивчатиме стан запасів водних біоресурсів у водоймах області, сприятиме їх ефективному відтворенню, а також  розвитку підприємництва у сфері аквакультури.

Рішення про створення Комісії було прийнято за підсумками наради з актуальних питань розвитку рибництва в Київській області. В заході взяли участь, Голова КОДА Максим Мельничук, заступник КОДА Ігор Любко, директор департаменту тваринництва Мінагрополітики  Микола Кваша, Голова Держрибагентства Ярема Ковалів, начальник управління аквакультури використання та відтворення водних біоресурсів Держрибагенства Андрій Чуклін, Голова громадського об’єднання рибалок України Андрій Неліпа та інші фахівці у галузі екології, водних ресурсів та рибного господарства.  

В рамках наради Ярема Ковалів розповів про статус підготовки «пілотного» рибного патруля Київщини, що розпочне свою роботу у травні.

«До рибного патруля було відібрано 47 інспекторів на основі відкритих кадрових конкурсів, проводилося  психологічне та фізичне тестування, 12 квітня розпочалося навчання рибних патрульних на базі Національного університету біоресурсів та природокористування України. Воно триватиме майже місяць. При умові необхідного фінансування, плануємо, що наприкінці травня рибний патруль розпочне повноцінну роботу», - повідомив Ярема Ковалів.

Також Голова Держрибагентства зазначив, що для забезпечення порядку на водоймах Держрибагентству важливо взаємодіяти з екологічною інспекцією, поліцією, місцевою владою задля максимального ефекту. «Також важлива активна участь громадськості в питанні наведення ладу на водоймах. Тому при органах рибоохорони було створено постійно діючі оперативні штаби. Думаю, ми зможемо забезпечити ефективну роботу нових рибних патрульних у взаємодії», - додав Ковалів.

Керівництво КОДА обіцяло забезпечити Держрибагентство інформацією по Київській області для Державного реєстру рибогосподарських водних об’єктів, а також створити для розвитку аквакультури.

 На думку представників Держрибагентства, процедура отримання водойми в оренду нерідко складна та незрозуміла для підприємців. «Було б добре спільними зусиллями розпочати пілотний проект, в рамках якого вибрати кілька водойм, розробити для них пакет документів і запропонувати підприємцям, які займаються аквакультурою отримати його в оренду. Ми зі своєї сторони готові надати методичну допомогу – що можна там вирощувати, які види риб, посприяти в старті діяльності підприємців», - зазначив Ковалів.

Крім того, в рамках наради обговорювалися інші напрями реформування рибного господарства, зокрема, запровадження сертифіката походження риби, створення електронної звітності про кількість виловленої риби, запуск електронного реєстру моніторингу суден, зонування водойм на промисловий та любительський лов тощо.

За інформацією прес-служби Держрибагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux