Держрибагентство презентує Сертифікат походження риби та Спецфонд підтримки рибного господарства

Опубліковано 12 червня 2017 року, 15:04

Спікери – Голова Держрибагентства України Ярема Ковалів, експерти Офісу підтримки реформ Костянтин Дем'яненко та Єгор Лучинкін.Під час заходу будуть презентовані законопроекти:

14 червня 2017 року об 11.30 в Українському кризовому медіа центрі Державне агентство рибного господарства України та експерти Офісу підтримки реформ при Міністерстві аграрної політики та продовольства України «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні» (ЄС) презентують законопроекти, спрямовані на стимулювання рибного фермерства в Україні та розвиток рибного господарства України відповідно до європейської моделі.

Спікери – Голова Держрибагентства України Ярема Ковалів, експерти Офісу підтримки реформ Костянтин Дем'яненко та Єгор Лучинкін.

Під час заходу будуть презентовані законопроекти:

- «Про забезпечення простежуваності походження водних біоресурсів». Робоча назва – Сертифікат походження риби. Закон чітко визначає основні правові та організаційні засади простежуваності походження водних біоресурсів, а також умови сертифікації перших операцій (продажів, передавань, утилізації).

Сертифікат матиме електронну форму, яку неможливо підробити. Його запровадження унеможливить реалізацію браконьєрської риби, тим самим відкривши нові ніші для легальних виробників.

- Законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо розвитку рибного господарства)». Робоча назва – «Про створення спеціального фонду підтримки рибного господарства України». Використання в Україні європейської практики підтримання рибного господарства на програми зариблення, меліорації та підтримку підприємців аквакультури. Фонд наповнюватиметься за рахунок коштів, що генерує сама галузь.

- Проект внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства» щодо отримання бюджетної дотації сільськогосподарськими товаровиробниками рибного господарства. Сьогодні фермери рибної галузі є єдиними с/г виробниками, що не отримують державної підтримки. Завдяки прийняттю запропонованих змін рибні фермери, на рівних правах з фермерами інших напрямів, отримають державну підтримку у формі дотації та повернення ПДВ, що дозволить знизити собівартість виробництва української риби.

Акредитація ЗМІ за телефонами: (098) 153 89 28 або (063) 638 68 71.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux