Держпродспоживслужба працює над ефективною системою контролю якості і безпечності продукції

Опубліковано 02 грудня 2016 року, 13:46

1 грудня 2016 року відбулося засідання Наглядової ради швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» за участю Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи. Також участь у засіданні взяли менеджер програм Державного секретаріату  Швейцарії з економічних питань (SECO) Барбара Єггін, директор SAFOSO Манон Шуперс, інші представники проекту, Держпродспоживслужби та профільної асоціації.

Під час Наглядової ради були проаналізовані виклики, з якими зіткнувся проект під час роботи, схвалено звіт діяльності за 2016 рік, а також затверджено план та бюджет проекту на наступний рік.

«Для нас є дуже важливою співпраця зі Швейцарією у рамках проекту щодо напрацювання системи контролю за безпечністю харчових продуктів та виробництва та збуту молочних продуктів в Україні. Адже молочний ринок перебуває на перетині інтересів багатьох сфер які стосуються як сільського господарства, так і життєдіяльності України в цілому, торкається і простого сільського жителя, і процесів на глобальних ринках. Проект з безпечності молока надзвичайно потрібний Україні, щоб відпрацювати ефективну модель контролю якості і безпечності продукції та гармонізувати інтереси виробника і споживача», - наголосив Володимир Лапа. 

У свою чергу учасники ради зазначили, що на наступний рік проект ставить перед собою ряд завдань, які стосуються вдосконалення української нормативно-правової бази в питаннях виробництва та збуту молочної продукції, підвищення кваліфікації українських фахівців молочної галузі та обізнаності фермерів, проведення оцінки ризиків, аналіз вигод і втрат при отриманні безпечної та якісної молочної продукції, налагодження ефективної системи комунікації та обміну інформацією між основними учасниками ринку тощо.

Довідково

Проект фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO). Бенефіціаром є Державна ветеринарна т фітосанітарна служба України, виконавцем – компанія SAFOSO.

Мета проекту полягає у підтримці створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні.

Проект передбачає три складові: інституційна реформа та розвиток інституційного потенціалу Держветфітослужби України, напрацювання навичок та інструментів для створення ефективної системи інспекцій безпеки харчових продуктів на основі оцінки ризиків, та залучення приватного сектору до системи контролю безпечності продуктів харчування.

Прес-служба Держпродспоживслужби

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux