Держпідтримка - 2021: фермерам нараховано дотацію за посіви гречки

Опубліковано 06 грудня 2021 року, 14:04

03 грудня під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України  Тараса Висоцького відбулося засідання комісії з державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, на яких вирощувалась гречка.

«Запровадження державної підтримки сприятиме збільшенню посівних площ гречки, що дасть змогу забезпечити стабільний обсяг валового виробництва гречки, яке буде дорівнювати внутрішньому споживанню та в перспективі дасть можливість створити її експертний потенціал, крім того буде сприяти розвитку суміжних ринків (насіння, переробки)», - зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, що порядок використання коштів держпідтримки передбачає виділення 5000 грн/га виробникам гречки, але не більше ніж на 300 гектарів оброблюваних угідь одним отримувачем.

Зокрема, по результатам розгляду поданих документів бюджетні кошти отримають 655 сільськогосподарських товаровиробників, в тому числі 11 фізичних осіб – підприємців.

Загальна кількість гектарів оброблюваних угідь на яких вирощувалася гречка становить 32,9 тис.га, заявлена сума на нарахування субсидій становить 164,6 млн гривень.

Відповідно до проведених розрахунків, відсоток для нарахування пропорційного розподілу бюджетних коштів, у розрізі кожного отримувача, становить 30%, в грошовому еквіваленті сума субсидії на один гектар буде становити 1,5 тис. гривень.

Також під час засідання перший заступник Міністра зазначив, що відповідно до прийнятого Закону України  №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», офіційно зареєстроване сімейне фермерське господарство (оброблювана площа угідь яких до 20 га) також може подаватися на державну підтримку.

Разом з тим, комісією було відзначено, що 97% отримувачів субсидій є малі і середні виробники.

Нагадаємо, за напрямом державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь передбачені видатки в розмірі 50 млн гривень.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux