Держлісагентство за підтримки Міжнародної спілки охорони природи планують започаткувати проект щодо адаптації лісів до змін клімату

Опубліковано 23 квітня 2019 року, 16:58

Сьогодні відбулася зустріч заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря з керівником Офісу Міжнародної спілки охорони природи (IUCN) у Республіці Сербія Борисом Ергом та представником IUCN Романом Волосянчуком.

Під час зустрічі сторони обговорили питання започаткування у рамках Міжнародної кліматичної ініціативи проекту в Україні стосовно розробки стратегічного бачення щодо адаптації лісового господарства до змін клімату.

Керівник Офісу Міжнародної спілки охорони природи (IUCN) у Республіці Сербія Борис Ерг зазначив, що попередньо з фахівцями Держлісагентства було узгоджено напрямки, за якими буде працювати міжнародний проект.

«Проблема змін клімату стосується всіх. І ми хотіли б більш детально вивчити цю проблему в Україні та спільно знайти шляхи вирішення та адаптації. Нам ще потрібно узгодити наш проект з Міністерством екології. Загалом, програма співпраці розрахована на 7 років», - сказав пан Ерг.

У свою чергу, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар підкреслив, що Україні дуже важлива підтримка міжнародної спільноти у питаннях розроблення стратегії адаптації лісів до змін клімату.

«Україна знаходиться в різних кліматичних зонах, тому і підходи мають бути різними. Зміна клімату дуже впливає на стан лісів. Це і збільшення пожеж на півдні та сході країни, і масове всихання лісів на Поліссі. Українські фахівці та науковці намагаються боротися з цим, але нам потрібна міжнародна підтримка», - сказав Володимир Бондар.

Зазначимо, проект передбачатиме низку заходів, зокрема, розробку та впровадження інноваційної технологічно-інформаційної платформи для моніторингу лісів України та їх екосистем з метою отримання оцінки впливу на них кліматичних змін. Також буде зроблена оцінка вразливості лісових екосистем, сценарний аналіз змін. У результаті чого, фахівці розроблять стратегію адаптації до змін клімату та відповідний план дій. Паралельно з цим, готуватимуться зміни до законодавчої бази щодо адаптації лісів до зміни клімату та відновлення лісових ландшафтів.


Прес-служба Держлісагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux