Держлісагентство активно працює над Стратегією реформування лісової галузі

Опубліковано 28 квітня 2017 року, 15:13

Держлісагентство у співпраці з міжнародними експертами активно працює над створенням Стратегії реформування лісової галузі. Про це повідомила т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич під час круглого столу «Регуляторні хащі: Ліс - товар чи ресурс?», який відбувся 27 квітня.

«Стратегія розвитку галузі буде відображена у Національній лісовій програмі. Цей документ буде чітким покроковим планом із визначенням всіх сфер відповідальності, всіх зацікавлених сторін та учасників ринку», - додала очільник відомства.

Керівник Держлісагентства зазначила, що зміни повинні впроваджуватися покроково. «Наш підхід повинен бути ґрунтовним та враховувати думку всіх стейкхолдерів», - зазначила т.в.о. Голови відомства.

Також Христина Юшкевич високо оцінила виконану роботу Офісу ефективного регулювання (BRDO) стосовно аналізу нормативних актів, які регулюють діяльність галузі.

«Було проаналізовано 44 нормативно-правових акти. Основний акцент – потрібно якнайшвидше вводити повний електронний облік деревини для всіх постійних лісокористувачів та запровадити чіткі і прозорі правила реалізації деревини», - наголосила Юшкевич.

У ході зустрічі перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов повідомив, що Міністерство зацікавлене, щоб регуляторні правила були простими та прозорими.

«Мінекономрозвитку підтримує суспільний діалог та обговорення, особливо важливим є зворотній зв'язок від громадськості та бізнесу. Але результатом такого діалогу повинні бути конкретні управлінські рішення», - зазначив Максим Нефьодов.

Керівник торгово-економічного департаменту Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж висловив підтримку функціонуванню робочої групи з напрацювання напрямів реформування лісової галузі.

Він також наголосив, що ліс є і природнім ресурсом, і має економічну складову, і наше завдання поєднати ці речі.

Також Ніколас Бердж зазначив, що мораторій є головним питанням у відносинах України та Європейського союзу, але ми знаходимося на шляху діалогу, і цей круглий стіл є доказ цьому.

Прес-служба Держлісагентства

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux