Держава визначилась з напрямами підтримки аграріїв на 2013-2014 роки

Опубліковано 06 лютого 2013 року, 11:28

«Україна, за висновками міжнародних експертів, є однією з небагатьох країн, що мають можливості для значного прориву в розвитку агропромислового комплексу, який дасть змогу посісти провідні місця на світових продовольчих ринках», − повідомив Микола Присяжнюк.За словами Міністра, Програма передбачає реалізацію низки завдань. По-перше, через механізм удосконалення лізингових програм надаватиметься державна підтримка для придбання виробниками близько 4 тисяч одиниць сільгосптехніки.

На сьогодні в Україні продовжується опрацювання Державної програми активізації економіки на 2013-2014 роки. Відповідно до проекту Програми, головним її виконавцем стане Міністерство аграрної політики та продовольства. Документ передбачає низку заходів, які будуть спрямовані на вдосконалення лізингових програм, формування сировинних зон для виробництва дитячого харчування, будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів, стимулювання селян виробляти тваринницьку продукцію, перепрофілювання спиртових заводів, здійснення фінансових і товарних інтервенцій, розширення співпраці з країнами Азії, а також збільшення потужностей олійно-екстракційних підприємств. Про це сьогодні під час брифінгу на засіданні Кабміну повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Україна, за висновками міжнародних експертів, є однією з небагатьох країн, що мають можливості для значного прориву в розвитку агропромислового комплексу, який дасть змогу посісти провідні місця на світових продовольчих ринках», − повідомив Микола Присяжнюк.

За словами Міністра, Програма передбачає реалізацію низки завдань. По-перше, через механізм удосконалення лізингових програм надаватиметься державна підтримка для придбання виробниками близько 4 тисяч одиниць сільгосптехніки.

По-друге, в Україні буде сформовано понад 80 сировинних зон для розвитку виробництва безпечних та якісних продуктів дитячого харчування, що забезпечить імпортозаміщення продуктів дитячого харчування на 8-12%. Також протягом наступних двох років планується збудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси і відповідно збільшити виробництво молока на 3,5%, або на 89 тисяч тонн, реалізацію на забій худоби і птиці – на 4,5%, або на 77,5 тисячі тонн, та створити близько 4 тисяч робочих місць.

Також держава стимулюватиме виробництво тваринницької продукції господарствами населення, що збереже понад 280 тисяч голів молодняку ВРХ та забезпечить до 2000 особистих селянських господарств технічними засобами.

Окрім цього, в межах Програми планують перепрофілювати 24 спиртових заводи та відновити роботу 34 підприємств спиртової галузі, додатково завантаживши їхні потужності.

Для забезпечення продовольчої безпеки та наповнення інтервенційного фонду пшеницею, борошном, цукром та вершковим маслом, здійснюватимуться товарні та фінансові інтервенції на організованому аграрному ринку.

Збільшити обсяги експорту сільгосппродукції до 22 мільярдів доларів на рік допоможе розширення торговельних відносин з країнами-партнерами Близького та Середнього Сходу та Азії. Також планується збільшити потужності олійно-екстракційних підприємств на 2,5 мільйона тонн на рік.

«На сьогодні Міністерство провело консультації щодо впровадження значних галузевих проектів та приступило до детального опрацювання техніко-економічного обґрунтування із низкою агрокомпаній та міжнародними аудиторськими й консалтинговими компаніями», − підсумував Міністр.

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux