Через порти Миколаєва експортується 25% всього українського зерна, - заступник Міністра

Опубліковано 09 лютого 2016 року, 17:17

«Сьогодні я перебуваю в Миколаївському морпорту, щоб вивчити ситуацію, виявити проблеми з метою їх вирішення. Ми працюємо над тим, щоб спростити і прискорити просування українського зерна на світові ринки і збільшити обсяги його експорту.

 

Міністерство повинно зробити все можливе для того, щоб спростити і прискорити просування українського зерна на світові ринки і збільшити обсяги їх експорту. Про це заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Олена Ковальова під час візиту в Миколаївський морський порт.

«Сьогодні я перебуваю в Миколаївському морпорту, щоб вивчити ситуацію, виявити проблеми з метою їх вирішення. Ми працюємо над тим, щоб спростити і прискорити просування українського зерна на світові ринки і збільшити обсяги його експорту. Ми повинні вирішити, як ми будемо надалі допомагати у питанні просування нашої продукції на зовнішні ринки з тим, щоб  забезпечити експортний потенціал і валютні находження», - сказала Ковальова.

Заступник міністра зазначила, що в минулому році, завдяки скасуванню понад 40 дозвільних документів, Мінагрополітики вдалося скоротити ланцюжок просування зернової продукції з поля до терміналу.

«Через порти міста в даний час експортується 25% всього українського зерна. Тому потрібно розвивати цей напрямок, приділяти йому більше уваги», -  зазначила Олена Ковальова.

Заступник міністра ознайомилася з роботою зернових терміналів, які успішно працюють в Миколаївському морпроту. Зокрема, відвідала термінали американської компанії «Бунге», китайської «Нобель», ДП «Миколаївський портовий елеватор», СП «Нібулон» та інші.

«Україна займає лідируючі позиції в світі з експорту зернових та олійних культур і завдання уряду полягає в тому, щоб наші підприємства експортували не тільки сировину, але і товари переробки сільгосппродукції», - відзначила Ковальова.

Крім розвитку експорту, Міністерство аграрної політики та продовольства України здійснює заходи щодо забезпечення продовольчої безпеки, а саме – постійний моніторинг ситуації та вжиття необхідних заходів щодо нарощування експорту продукції з доданою вартістю.

Прес-служба Мінагрополітики

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux