"Про затвердження технологічних інструкцій на виробництво виноробної продукції"
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
20 березня 2018 року Київ № 146
Про затвердження технологічних інструкцій
на виробництво виноробної продукції
Відповідно до статті 5 Закону України «Про виноград та виноградне вино», Положення про Центральну галузеву дегустаційну комісію виноробної промисловості, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 22 січня 2013 року № 28, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06 лютого 2013 року за № 221/22753, враховуючи протокол Центральної галузевої дегустаційної комісії виноробної промисловості від 30 листопада 2017 року № 21, від 21 грудня 2017 року № 23 та від 15 лютого 2018 року № 2,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити, що додаються:
1) технологічні інструкції:
на виробництво вина ігристого екстра брют, брют, напівсухого, напівсолодкого рожевого «АННА-ВІКТОРІЯ» sparkling wine extra brut, brut, semi-dry, semi-sweet rose «ANNA-VICTORIA»;
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого білого, червоного «МУСКАТ ПІВДЕННИЙ БІЛИЙ» «МУСКАТ ПІВДЕННИЙ ЧОРНИЙ»;
на виробництво напою алкогольного «Горілка виноградна Совіньйон Блан» («Grape Vodka Sauvignon Blanc»);
на виробництво напою алкогольного «Горілка виноградна Рислінг» («Grape Vodka Riesling»);
на виробництво напою алкогольного «Горілка виноградна Шардоне» («Grape Vodka Chardonnay»);
на виробництво вина ігристого напівсолодкого рожевого «Ла Феста» («La Festa»);
на виробництво вина ігристого брют, солодкого білого «Ла Феста» («La Festa»);
на виробництво вина ігристого напівсолодкого мускатного білого «Ла Феста» («La Festa»);
на виробництво вина ігристого брют, напівсолодкого, солодкого білого «Ді Маре» («Ди Маре», «Di Mare»);
на виробництво вина ігристого напівсолодкого рожевого «Ді Маре» («Ди Маре» «Di Mare»);
на виробництво шампанського України напівсолодкого, солодкого «ОЛД КАРПАТІЯ» ( «OLD CARPATIA»);
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого, рожевого, червоного «Люстдорф Шанте» («Люстдорф Шантэ», «Lustddorf Chante»);
на виробництво вина газованого напівсолодкого білого, рожевого, червоного «Пава грайлива» ( «PAVA ГРАЙЛИВА»);
на виробництво напою винного слабоалкогольного ігристого напівсолодкого рожевого «ПІРЛО» ( СУНИЦЯ) «PIRLO» ( FRAGOLE);
на виробництво шампанського України екстра брют «ТАЇРОВО ЕКСТРА БРЮТ» ( «TAIROVO EXTRA BRUT»);
на виробництво вина ординарного столового сухого червоного «Пікнік КОЛОНІСТ»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «Бастардо. Шато Грона»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «Мускат білий. Шато Грона»;
на виробництво напою винного білого «НАОМІ МУСКАТ БОСІ» («NAOMI MUSCAT BOSHI»);
на виробництво напою винного рожевого «НАОМІ МУСКАТ БОВЕ» («NAOMI MUSCAT BOVE»);
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого «РОЖЕВИЙ ФЛАМІНГО» («ROSE FLAMANT»);
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «ШАРДОНЕ» («CHARDONNAY»);
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «МЕРЛО» («MERLOT»);
на виробництво коньяку України марочного групи «ДС» «Луї Гехлер раритетна колекція» («Louis Gehler rare collection»);
на виробництво коньяку України марочного групи «ДС» «Юлій Майер раритетна колекція» («Julius Mayer rare collection»);
на виробництво коньяку України марочного групи «ДС» «Жан Жатон раритетна колекція» (« Jan Jatone rare collection»);
на виробництво коньяку України марочного групи «КВ» «ТАВРІЙСЬКИЙ СУВЕНІР» («ТАВРИЙСКИЙ СУВЕНИР»);
на виробництво коньяку України ординарного «чотири зірочки» «Алекс Драйв» («Alexx Drive»);
на виробництво коньяку України ординарного «чотири зірочки» «Алекс Червоний Вогонь» («Alexx Red Fire»);
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого «Маренго Мармелата Роса»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого «Маренго Расателло Роса»;
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «Піно Гріджіо Шабо»;
на виробництво напою винного слабоалкогольного ігристого напівсолодкого білого з натуральним ароматизатором карамболь «Коко» «Koko»;
на виробництво напою винного слабоалкогольного ігристого напівсолодкого білого з натуральним ароматизатором баобаб «Коко» «Koko»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «РИСЛІНГ»;
на виробництво вина ординарного столового напівсухого червоного «НЕГРО ДЕЛЬ МАРЕ» «NEGRO DEL MARE»;
на виробництво вина ординарного столового напівсухого червоного «ПІАНО РОЗЕ» «PIANO ROSE»;
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного білого «Такадо персик»;
на виробництво вина виноградного ароматизованого десертного білого «Такадо мигдаль-лимон»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого «Коблево Мускатне Розе»;
2) зміни до технологічних інструкцій:
№ 9 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого рожевого «Шабо» ( «Shabo») ТІ 00011050-1203-2011;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого білого «ТРАМІНЕР Гранд Вале» («TRAMINER Grande Vallee») ТІ 37471967-591-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого рожевого «ПІНО НУАР Гранд Вале» («PINOT NOIR Grande Vallee») ТІ 37471967-773-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого рожевого «ПІНО МЕНЬЄ Гранд Вале» («PINOT MEUNIER Grande Vallee») ТІ 37471967-772-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного «МЕРЛО Гранд Вале» («MERLOT Grande Vallee») ТІ 37471967-774-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «РИСЛІНГ Гранд Вале» («RIESLING Grande Vallee») ТІ 37471967-764-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «СОВІНЬЙОН Гранд Вале» («SAUVIGNON Grande Vallee») ТІ 37471967-765-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «ПІНО БЛАН Гранд Вале» («PINOT BLANC Grande Vallee») ТІ 37471967-767-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «ТРАМІНЕР» («TRAMINER») ТІ 37471967-972-2016;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «ТРАМІНЕР» («TRAMINER») ТІ 37471967-972-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового рожевого «ПІНО МЕНЬЄ Гранд Вале» («PINOT MEUNIER Grande Vallee») ТІ 37471967-768-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового рожевого «ПІНО МЕНЬЄ» («PINOT MEUNIER») ТІ 37471967-970-2016;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового рожевого «ПІНО НУАР» («PINOT NOIR») ТІ 37471967-971-2016;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного «КАБЕРНЕ Гранд Вале» («CABERNET Grande Vallee») ТІ 37471967-770-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво коньяку України марочного витриманого вищої якості «КВВЯ» «Азнаурі СЕЛЕКТ» «Азнаури СЕЛЕКТ», «Aznauri SELECT») ТІ 37471967-1385-2017;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво шампанського України ТІ У 0011050-15.91-15.93.11-4:2009;
№ 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного сортового столового сухого білого «Болград Совіньйон» («Bolgrad Sauvignon») ТІ 37471967-540-2015;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного сортового столового сухого сортового рожевого «ПІНО НУАР БОЛГРАДСЬКЕ» («PINOT NOIR BOLGRAD») ТІ 37471967-170-2013;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового рожевого «Болград Сапераві Розе» («Bolgrad Saperavi Rose») ТІ 37471967-539-2015;
№ 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного «ЧОРНИЙ ЧАКЛУН» ТІ 00032744-1294-2003;
№ 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного «Чорна Королева» ТІ 00032744-1296-2003;
№ 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «Тамянка Таврійська» ТІ 00032744-3910-2006;
№ 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «ОБРУЧАЛЬНЕ» ТІ 00032744-1295-2003;
№ 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного «БАСТАРДО КРИМСЬКИЙ» ТІ 37471967-346-2014;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво напою винного ігристого ароматизованого білого «Маренго Белліні» ТІ 37471967-1461-2017;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво напою винного ігристого ароматизованого рожевого «Маренго Кір Рояль» ТІ 37471967-1462-2017;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво напою винного ігристого ароматизованого білого «Маренго Бьянко» ТІ 37471967-1460-2017;
№ 2 до технологічної інструкції на виробництво напою винного ігристого ароматизованого рожевого «Маренго Аперитиво» ТІ 37471967-1382-2017;
№ 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «Теффі» ТІ 00011050-522-2009;
№ 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого «Нуволе Роса» ТІ 37471967-1270-2017;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «Ді Фіоре» ТІ 37471967-1269-2017;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «Діаманте Неро» ТІ 37471967-1268-2017;
№ 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «Мускато Делішес» ТІ 00011050-945-2010;
№ 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «Санта Лючія» ТІ 00011050-531-2009;
№ 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «Кадарка лагідна» ТІ 00011050-784-2009;
№ 5 до технологічної інструкції на виробництво напою алкогольного «Горілка виноградна» («Grape Vodka») ТІ 00011050-1172-2011;
№ 3 до технологічної інструкції на виробництво напою алкогольного «Горілка виноградна ПРОБА № 1» ТІ 37471967-395-2014;
№ 3 до технологічної інструкції на виробництво напою алкогольного «Горілка виноградна ПРОБА № 2» ТІ 37471967-394-2014;
№ 9 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого рожевого «Шабо» («Shabo») ТІ 00011050-1203-2011;
№ 5 до технологічної інструкції на виробництво напою алкогольного «Горілка виноградна «Золота» («Grape Vodka «GOLD») ТІ 00011050-1171-2011;
№ 3 до технологічної інструкції на виробництво напою алкогольного «Горілка виноградна «Шабо Мускатна» ТІ 37471967-430-2014;
№ 3 до технологічної інструкції на виробництво напою алкогольного «Горілка виноградна ПРОБА № 3» ТІ 37471967-393-2014;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого червоного «КТ «Виноробне господарство Князя П.М. Трубецького» («КТ «Винодєльчєскоє хозяйство Князя П.Н. Трубєцкаго») ТІ 37471967-1395-2017;
№ 3 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого червоного «Кагор» («гібридний») ТІ У 202.164-98;
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво та розлив коньяків України ТІ У 00011050-15.91.10-4:2008.
2. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра М. Мартинюка.
Заступник Міністра з питань європейської інтеграції О. Трофімцева