"Про затвердження технологічної документації на виробництво виноробної продукції"
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
28 липня 2017 року Київ № 397
Про затвердження технологічної документації
на виробництво виноробної продукції
Відповідно до статті 5 Закону України «Про виноград та виноградне вино», пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1119, Положення про Центральну галузеву дегустаційну комісію виноробної промисловості, затвердженого наказом Мінагрополітики від 22 січня 2013 року № 28, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06 лютого 2013 року за № 221/22753, враховуючи протоколи Центральної галузевої дегустаційної комісії виноробної промисловості від 01 лютого 2017 року № 2, від 15 березня 2017 року № 4 та від 31 травня 2017 року № 7,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
1) технологічні інструкції:
на виробництво вина виноградного ароматизованого червоного «МІКАДО полуниця»;
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного «МЕРЛО. ТАЧ ЕНІМАЛ» («MERLOT. TOUCH ANIMAL»);
на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого червоного «ТАЧ ЕНІМАЛ» («TOUCH ANIMAL»);
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «ТАЧ ЕНІМАЛ» («TOUCH ANIMAL»);
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «Бастардо Коктебель»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого, рожевого «Мускат Коктебель»;
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «СОВІНЬЙОН КОКТЕБЕЛЬ»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого, червоного «АЛАЗАНСЬКА ДОЛИНА ПІВДЕННА ВИНОКУРНЯ»;
на виробництво вина ординарного столового напівсухого білого, червоного «ПІРОСМАНІ ПІВДЕННА ВИНОКУРНЯ»;
на виробництво вина ординарного столового напівсухого червоного «Піно Нуар Глобал Вайн» («Pinot Noir Global Wine»);
на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого білого «Шардоне Глобал Вайн» («Chardonnay Global Wine»);
на виробництво вермуту «САЛЮТЕ» («SALUTE») лікерного рожевого «КОСМОСІТІ» («COSMOCITY»);
на виробництво вермуту «САЛЮТЕ» («SALUTE») лікерного рожевого «КОСМОЛЕДІ» («COSMOLADY»);
на виробництво вина ігристого напівсолодкого білого «ТАЇРОВО ДОЛЬЧЕ ВИТА») («TAIROVO DOLCE VITA»);
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого червоного «КАГОР ВЕЧІРНЯ ОДЕСА»;
на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого білого «Мускат Оттонель Шабо»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «Шабський діамант»;
на виробництво бренді виноградного ординарного «Шабо Гранд Колекшн Блю» («Shabo GRANDE Collection Blue»);
на виробництво бренді виноградного ординарного «Шабо Гранд Колекшн Ред» («Shabo GRANDE Collection Red»);
на виробництво бренді виноградного ординарного «Шабо Селект» («Shabo Select»);
на виробництво бренді виноградного ординарного «Шабо Селект 1788» («Shabo Select 1788»);
на виробництво бренді виноградного ординарного «Шабо 1788» («Shabo 1788»);
на виробництво бренді виноградного ординарного «ШабоV.R. Дуже Раритетний» («Shabo V.R. Very Rare»);
на виробництво бренді виноградного ординарного «Шабо Селект V.R. Дуже Раритетний» («Shabo Select V.R. Very Rare»);
на виробництво бренді виноградного ординарного «Шабо V.R.O.P. Дуже Раритетний Оригінальний Купаж» («Shabo V.R.O.P. Very Rare Original Pale»);
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «Винхол Оксамитне»;
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого «Винхол Оксамитне»;
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого «Рислінг Вайнері Спешиал» («Riesling Winery Special»);
на виробництво вина ігристого брют, напівсухого, напівсолодкого білого «Хенкель Де люкс» («Henkell De luxe» brut; halbtrocken, medium dry; semi-sweet);
на виробництво вина ігристого напівсолодкого, солодкого білого; напівсолодкого рожевого; напівсолодкого, солодкого червоного «Анжелі» (Angelli);
на виробництво вермуту лікерного червоного «МОХІТО ГРАНАТ» «MOJITO POMEGRANATE»;
на виробництво вермуту лікерного червоного «МОХІТО ЛИМОН» «MOJITO LEMON»;
на виробництво вермуту лікерного червоного «МОХІТО ПОЛУНИЦЯ» «MOJITO STRAWBERRY»;
на виробництво вермуту лікерного білого «КАРПАТСЬКИЙ» «CARPATHIAN»;
на виробництво вермуту лікерного білого «ІМБИРНИЙ» «GINGER»;
2) зміни до технологічних інструкцій:
зміна № 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного солодкого червоного «ТАЄМНИЦЯ ПРИЧАСТЯ»;
зміна № 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного «Шабський рубін»;
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вермуту особливого міцного білого «БАЛЬЗАМНЕ ЧАСТУВАННЯ» («БАЛЬЗАМНОЕ УГОЩЕНИЕ», «BALSAM TREAT»);
зміну № 1 до технологічної інструкції на виробництво вермуту особливого міцного білого «БАЛЬЗАМНИЙ НЕКТАР» («БАЛЬЗАМНЫЙ НЕКТАР», «BALSAM NECTAR»).
2. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Перший заступник Міністра М. Мартинюк