"Про затвердження технологічної документації на виробництво виноробної продукції"
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
НАКАЗ
09 березня 2017 року Київ № 117
Про затвердження технологічної документації
на виробництво виноробної продукції
Відповідно до частини першої статті 5 Закону України "Про виноград та виноградне вино" та пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1119,
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
1) технологічні інструкції:
на виробництво напою алкогольного десертного "П’ЯНА ВИШНЯ";
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого
"Руж де Блан";
на виробництво вермуту десертного рожевого "Солодкий рожевий" ("Сладкий розовый", "DOLCE ROSA");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "ПІНО ГРІ (ПІНО ГРІДЖІО) ВИНЛЮКС" ("PINOT GRIS (PINOT GRIGIO) VINLUX");
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "АЛІГОТЕ ВИНЛЮКС" ("ALIGOTE VINLUX");
на виробництво вермуту десертного білого "ТРІНО Б’ЯНКО" («TRINO BIANCO»);
на виробництво сидру міцного солодкого газованого білого "РЕЙВ АП МАНДАРИН СПІРІТС" ("RAVE UP MANDARIN SPIRITS");
на виробництво сидру міцного солодкого газованого білого "РЕЙВ АП ЛАЙМ КРАЙМ» ("RAVE UP LIME CRIME");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого білого "МУСКАТ МАРМАРОШ" ("MUSCAT Maramorosh");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого "МУСКАТ МОЛЬФАР" ("MUSCAT Molfar");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного "МУСКАТ ПАЛАНОК" ("MUSCAT Palanok");
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного "Рубіно Гранде";
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого "Ель Бессарабіко";
на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого рожевого "Кристалло Россо";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Тельті-Курук Шабо";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "Шардоне Шабо";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Мерло Шабо";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Каберне Шабо";
на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "Сапераві Шабо";
на виробництво бренді виноградного витриманого "ШАБСЬКИЙ п’ять зірочок" ("SHABSKY*****");
на виробництво бренді виноградного витриманого "ШАБСЬКИЙ чотири зірочки" ("SHABSKY****");
на виробництво бренді виноградного витриманого "ШАБСЬКИЙ три зірочки" ("SHABSKY***");
на виробництво бренді виноградного витриманого "ШАБСЬКИЙ дві зірочки" ("SHABSKY**");
на виробництво бренді виноградного витриманого "ШАБСЬКИЙ одна зірочка" ("SHABSKY*");
на виробництво коньяку України ординарного "п’ять зірочок" "ТАВРІЙСЬКИЙ СУВЕНІР";
на виробництво коньяку України ординарного "п’ять зірочок" "ТАВРІЙСЬКИЙ";
на виробництво коньяку України ординарного "три зірочки" "ТАВРІЙСЬКИЙ";
на виробництво сидру звичайного шипучого солодкого рожевого "Сомерсбі" з соком чорниці ("Somersby" with blueberry juice);
на виробництво шампанського України брют, напівсухого, напівсолодкого, солодкого "Коблево";
на виробництво вина ігристого екстра брют білого "МАРЕНГО" Шардоне";
на виробництво вина ігристого напівсолодкого білого "МАРЕНГО" мускатне";
на виробництво вина ігристого брют, сухого, напівсухого, напівсолодкого білого "МАЕСТО" ("MAESTO");
2) технічні умови:
ТУ У 11.0-00412056-005:2017 "СПИРТИ КОНЬЯЧНІ ВИТРИМАНІ";
ТУ У 11.0-024486154-028:2017 НАПОЇ ПЛОДОВО-ЯГІДНІ ЗБРОДЖЕНІ;
ТУ У 11.0-34253750-002:2015 "БРЕНДІ ВИНОГРАДНІ";
3) зміни до технологічних інструкцій:
№ 1 до технологічної інструкції на виробництво напою алкогольного лікерного "П’ЯНА ВИШНЯ";
№ 7 до технологічної інструкції на виробництво напоїв винних слабоалкогольних ігристих з натуральними ароматизаторами білих – абрикосу, персика і яблука, рожевих – полуниці, малини і суниці "Шарте" ("Шarte", "Sharte", "CHARTE", "CH’ARTE");
№ 6 до технологічної інструкції на виробництво напоїв винних слабоалкогольних ігристих з натуральними ароматизаторами білого - ананасу, рожевого – клюкви, чорної смородини і лісових ягід "Шарте" ("Шarte", "Sharte", "CHARTE", "CH’ARTE");
№ 2 до технологічної інструкції на виробництво напою винного слабоалкогольного ігристого рожевого з натуральним ароматизатором вишні "ШАРТЕ" ("Шarte", "Sharte", "CHARTE", "CH’ARTE");
№ 4 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсолодкого червоного "Болград МУСКАТНЕ СЕЛЕКТ" ("Bolgrad MUSCAT SELECT");
№ 7 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового напівсухого, напівсолодкого білого "Болград МУСКАТНЕ СЕЛЕКТ" ("Bolgrad MUSCAT SELECT");
зміна № 2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого червоного "Кагор Кара –Баш";
зміна № 4/2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "СОВІНЬЙОН";
зміна № 4/2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового білого "АЛІГОТЕ";
зміна № 4/2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного "КАБЕРНЕ";
зміна № 3/2 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного кріпленого десертного спеціального типу солодкого червоного "КАГОР УКРАЇНСЬКИЙ";
зміну № 2/1 до технологічної інструкції з виробництва вина ординарного крпленого десертого солодкого рожевого "ЛІДІЯ";
зміна № 1 до технологічної інструкції на виробництво вина ординарного столового сухого рожевого "Вина Гулієвих. Селект";
4) зміни до технічних умов:
№ 2 до ТУ У 11.0-00377511-029:2014 "СИДРИ І ПЕРРІ";
№ 1 до ТУ У 11.0-31274359-008:2015 "НАПОЇ АЛКОГОЛЬНІ З КОНЬЯЧНИХ СПИРТІВ";
№ 5 до ТУ У 11.0-00412168-002:2013 "НАПОЇ ВИННІ СЛАБОАЛКОГОЛЬНІ ІГРИСТІ";
№ 1 до ТУ У 15.9-32224466-001:2011 "НАПОЇ ВИННІ ВИНОГРАДНІ АРОМАТИЗОВАНІ ГАЗОВАНІ "ОДЕСА ФІЄСТА" ТУ".
2. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
Заступник Міністра
з питань європейської інтеграції О. Трофімцева