Україна нарощує виробництво морозива та заморожених харчових продуктів

Опубліковано 21 березня 2013 року, 11:35

Серед учасників виставки представлено 45 вітчизняних виробників та 12 іноземних компаній із 8 країн, зокрема України, Росії, Білорусі, низки європейських країн, та навіть компанії з Китаю. На виставці демонструються зразки продукції вітчизняних та іноземних підприємств: морозиво, м'ясна та молочна продукція, заморожені напівфабрикати, вафельні вироби, глазурі та покриття для морозива, органічна продукція, інгредієнти, обладнання.

Про це під час відкриття 10 Міжнародної виставки «Світ морозива та холоду»&«Молочна і м'ясна індустрія ХХІ століття», що проходить 20-22 березня в Києві, повідомив директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства Олександр Куць.

Серед учасників виставки представлено 45 вітчизняних виробників та 12 іноземних компаній із 8 країн, зокрема України, Росії, Білорусі, низки європейських країн, та навіть компанії з Китаю. На виставці демонструються зразки продукції вітчизняних та іноземних підприємств: морозиво, м'ясна та молочна продукція, заморожені напівфабрикати, вафельні вироби, глазурі та покриття для морозива, органічна продукція, інгредієнти, обладнання.

«Приємно відзначити, що виробництво морозива та заморожених харчових продуктів в Україні поступово зростає. Також важливо, що розширюється асортимент цієї продукції. Висока якість українського морозива та заморожених продуктів дає можливість задовольнити найвибагливіші смаки споживачів як в Україні, так і в багатьох країнах світу», − повідомив Олександр Куць.        

Слід нагадати, що в 2012 році виробництво морозива в Україні збільшилося на 7,6%, або на 7,6 тисячі тонн, і становило 108,5 тисячі тонн. Щодо видів цієї продукції, то найбільше виробляється пломбіру, молочного та вершкового морозива.

Експорт морозива в 2012 році зріс на 12%. Вироблені в Україні холодні ласощі користуються попитом в Європі (Литва, Німеччина), країнах Азії (Ізраїль, Грузія), Америці (Панама), Африці (Ліберія), СНД (Азербайджан, Казахстан,  Молдова та Російська Федерація). Водночас, імпорт харчового льоду зменшився на 20%.

Щодо виробництва м’ясних напівфабрикатів, слід зауважити, що воно в 2012 році порівняно з 2011-м зросло на 33%, а пельменів та вареників − на 25%.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux